Menu
Fischer ziet Denen winnen van Servië

Fischer ziet Denen winnen van Servië

Afgelopen week hielp Viktor Fischer Denemarken vanaf de strafschopstip nog aan een 2-1-oefenzege op Montenegro. Zaterdag bleek in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië geen speeltijd weggelegd voor de Ajacied. De Denen wonnen in Kopenhagen met 2-0.

In het Parken Stadion opende Yussuf Poulsen binnen het eerste kwartier de score. De beslissing viel pas in de slotfase. Invaller Jakob Poulsen velde het vonnis in de 87ste minuut over de Serviërs. Christian Eriksen en Michael Krohn-Dehli waren oud-Ajacieden die als basisspelers wel bijdroegen aan de noodzakelijke Deense zege in kwalificatiepoule I. Eerder op de avond verstevigde koploper Portugal zijn voorsprong. De Portugezen bouwden de marge met de 2-3-zege op Armenië uit naar vijf punten. Voor de ploeg van ex-Ajax-trainer Morten Olsen volstond alleen een overwinning om in het spoor van Portugal te blijven. Het onderling verschil werd door Denemarken teruggebracht tot twee punten.

Het duel in Kopenhagen werd geleid door Björn Kuipers. Ajacied Nicolai Boilesen liep eerder deze week tijdens een training van de Denen een blessure op.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees