Menu
Fit Ajax klaar voor 'cruciaal duel'

Fit Ajax klaar voor 'cruciaal duel'

Frank de Boer kan woensdagavond tegen Olympique Lyon over een compleet fitte selectie beschikken. Een dag voor de eerste groepswedstrijd in de UEFA Champions League spraken Frank de Boer en aanvoerder Jan Vertonghen met de media. Volgens De Boer is de wedstrijd tegen Lyon direct een cruciale om te overwinteren in de Champions League.

De vooruitzichten voor de wedstrijd tegen Olympique Lyon zijn goed. Iedereen is fit en Ajax speelt thuis in een volle ArenA tegen de ploeg die door velen als voornaamste concurrent voor de tweede plaats wordt beschouwd. Een overwinning zou Ajax woensdagavond dan ook een vliegende start opleveren. ,,De eerste wedstrijd is daarom direct een cruciale”, sprak De Boer dinsdagmiddag. ,,We kunnen in de eerste wedstrijd gelijk een goede stap zetten om te overwinteren, het liefst in de Champions League.”

Olympique Lyon bereikte de groepsfase door Rubin Kazan in de play-offs uit te schakelen. Ondanks dat de Fransen tegen Ajax veel bepalende spelers (waaronder Cris en Lisandro) missen, schat De Boer Lyon nog steeds hoog in. ,,Ze hebben een begroting van 140 miljoen. Dat is twee keer zo hoog als onze begroting. In Nederland spreekt de Franse competitie misschien niet zo aan, maar het is een grote competitie met sterke teams. Lyon behoort in Frankrijk tot de sterkste ploegen. Ik ben dan ook benieuwd hoe de verschillen tussen Lyon en Ajax zullen zijn.”

De Boer: ,,We kunnen in de eerste wedstrijd direct een goede stap zetten." De Boer: ,,We kunnen in de eerste wedstrijd direct een goede stap zetten."

Jan Vertonghen speelt woensdagavond tegen Lyon zijn zesde wedstrijd in de Champions League. De Belg heeft er hoge verwachtingen van. ,,Vorig seizoen was het voor veel van ons de eerste keer op het hoogste Europese niveau. Het was toen toch een beetje aftasten in veel gevallen. Bovendien werd al vrij snel duidelijk dat Real Madrid en AC Milan om de eerste twee plekken streden. Dit seizoen zal het hopelijk anders gaan. We zijn er als team sterker op geworden. We hebben er veel vertrouwen in.”

De Boer onderstreept de woorden van zijn aanvoerder. ,,Maar vergeet niet dat we nog steeds een jonge ploeg hebben. Eriksen is bijvoorbeeld nog altijd pas 19 jaar, Van der Wiel is 23 en Alderweireld en De Jong zijn 22 jaar. Dat zijn vaste basisspelers bij ons. Aan de andere kant hebben ze allemaal al wel internationale ervaring. Zowel in de Champions League als met hun nationale team. En Theo Janssen heeft vorig seizoen met FC Twente in de Champions League gespeeld. Aan ervaring ontbreekt het ons dus niet.” En dan, met een knipoog richting Vertonghen: ,,Jan hoort eigenlijk ook nog tot de jongere spelers met zijn 23 jaar.” Vrijwel direct steekt de Belg vier vingers de lucht in om aan te geven dat hij toch echt ‘al’ 24 jaar is. De aanvoerder is scherp, zoveel is duidelijk.

Ajax - Olympique Lyon begint woensdag om 20:45 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via onderstaande link. Op de wedstrijddag zijn de stadionkassa's al vanaf 10:00 uur geopend.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel je kaarten voor Ajax - Olympique Lyon online

Vertonghen speelt woensdag zijn zesde duel in de Champions League. Vertonghen speelt woensdag zijn zesde duel in de Champions League.
De Franse vertaalster (rechts) schrijft mee met de antwoorden van De Boer en Vertonghen. De Franse vertaalster (rechts) schrijft mee met de antwoorden van De Boer en Vertonghen.