Menu
Fleur ziet Ajax winnen van FC Thun!

Fleur ziet Ajax winnen van FC Thun!

Fleur was als winnaar van de Sfeerfoto-actie van Aajx jonge Schare aanwezig bij Ajax-FC Thun. Hierbij haar sfeerverslag.


Dinsdagavond 18 oktober. Op deze 3e avond van het Champions League-seizoen speelt Ajax tegen het Zwitserse FC Thun. De wedstrijd begon om 20.45 en ik zou mijn kaarten al om 19.30 uur ophalen bij de hoofdingang. Nadat ik de kaarten had opgehaald kwam ik Barbara Barend (Voetbal Insite) en Mari Carmen Oudendijk (FC Godenzonen) tegen en ging met hen op de foto. Vervolgens liep ik naar ingang M om plaats te nemen op de 5e (!) rij in vak 121. Topplaatsen. Op dat moment waren de Ajacieden zich al aan het inlopen. De grote vraag was natuurlijk wie er in de spits zou staan; Rosales zou links starten, Pienaar van rechts en Anastasiou zou centraal beginnen.


En dan komt de tune, iedereen staat op, zwaait met het vlaggetje en de sfeer die er op dat moment is, is onbeschrijflijk. Ik had nog nooit een Champions League-wedstrijd meegemaakt dus dit maakte een grote indruk op mij.


Vervolgens kon de wedstrijd beginnen. Ajax creƫerde veel kansen, overheerste in de wedstrijd maar mocht 2 keer niet klagen nadat de Zwitsers goed uitbraken. Gelukkig had Maarten Stekelenburg, net hersteld van een schouderblessure, de zaak onder controle.
De man van de wedstrijd was Anastasiou nadat hij 2 maal de bal in het net had weten te krijgen. Eerst scoorde hij na een goede pass van Pienaar in de 36e minuut en toen de 2e helft 10 minuten oud was wist hij na een misverstand tussen de Zwitserse keeper en de rechtsback te profiteren: de 2-0.
Ik heb een hele leuke avond gehad en de winst van Ajax maakte het extra mooi. Ajax Jonge Schare, bedankt!