Menu
Flitsende start A1 op Copa Amsterdam

Flitsende start A1 op Copa Amsterdam

Ajax A1 kende vrijdagavond een flitsende start in de Gestion Copa Amsterdam. Op de eerste speeldag van het driedaagse toernooi won het elftal van trainers Fred Grim en Ronald de Boer overtuigend (3-0) van het Turkse Besiktas JK.

Daar waar normaal gesproken het einde van het seizoen in zicht is, afgebouwd en uitgekeken wordt naar een ontspannende zomerstop, toont het elftal van Grim en De Boer zelfs in de laatste dagen van het seizoen strijd, passie en verlangen naar winst. De honger, die na de winst van de Super Cup, landstitel en een mooie tweede plek in de NextGen Series, is nog steeds niet gestild bij de gedreven talenten.

Zo ook tijdens de eerste dag van het Gestion Copa Amsterdam jeugdtoernooi. De A1 speelde, met de twee kersverse contractspelers in de basis (Boban Lazic en Abdelmalek El Hasnaoui) de eerste wedstrijd tegen Besiktas. Het talentvolle elftal kende een flitsende start. Met vurigheid, ogenschijnlijk simpele balcontrole en flair, waar duizenden toeschouwers van hebben genoten het afgelopen seizoen, drukte de A1 zijn stempel op de wedstrijd.

Nick de Bondt opende al vroeg in de wedstrijd het vuur op de tegenstander en schoot Ajax meteen naar een 1-0 voorsprong. Bas Kuipers verdubbelde enkele minuten later, in de 18e minuut, de score. Na de korte rust was het opnieuw De Bondt die trefzeker was. Met een fraai schot, die bedoeld was als een voorzet, schoot hij in de kruising en zette hij de teller op 3-0. Zaterdag spelen de Ajax-junioren tegen Panathinaikos FC en zusterclub Ajax Cape Town.

Basisopstelling Ajax A1: Mike Busse, Filipe Oliveira, Bas Kuipers, Darren Rosheuvel, Boban Lazic, Abdelmalek El Hasnaoui, Danzell Gravenberch, Nick de Bondt, Norbert Alblas, Abbu Mobara, Youssef Fennich.


Programma Ajax A1 op Gestion Copa Amsterdam:

Zaterdag 2 juni
13:00 uur Ajax Cape Town - Ajax
17:00 uur Ajax - Panathinaikos

zondag 3 juni
vanaf 11:00 uur Finaledag


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst