Menu
‘Fluwelen aanval’

‘Fluwelen aanval’

Met verslagen over meerdere pagina’s per krant kreeg de enige Champions Leaguewedstrijd die Nederland rijk was, de volle aandacht. Uiteraard prijkte matchwinnaar Lasse Schöne op de meeste foto’s. Dankzij de Deense allrounder won Ajax met 1-0 van Celtic en nam de derde plaats in de poule over van de Schotten. Een overzicht van de kranten vind je hier.

‘Gebrek aan finesse met wilskracht gepareerd’, kopt de Volkskrant boven het wedstrijdverslag. ,,Het was ontwapenend om te zien, de wijze waarop Ajax poogde het technisch inferieure Celtic op achterstand te zetten. Er was ontzettend veel goede wil, maar op de cruciale momenten sprong het gebrek aan daadkracht en finesse steeds weer in het oog.” … ,,Cruciaal voor het wedstrijdbeeld was een fase kort na rust, waarin Celtic eerst verzuimde toe te slaan en daarvoor vrijwel onmiddellijk moest boeten. Kayal kon na 50 minuten ongehinderd een half veld oversteken om vervolgens volledig vrij, van de rand van het strafschopgebied, over te schieten. Uit de tegenaanval sloeg Ajax dan eindelijk toe. Schöne, die gaandeweg langzaam in de wedstrijd groeide, combineerde kort met De Jong en met Serero om zo vrij aan de linkerkant van het strafschopgebied uit de te komen. Daarna schoof hij de bal laag en geplaatst in de hoek: 1-0. Het was de beloning voor een ploeg die alles gaf om zich een voorsprong te verwerven.”

‘Ajax telt na zege nog mee’, vindt het Algemeen Dagblad . ,,De enige die aanspraak maakte op punten was Ajax gisteravond. De Amsterdammers domineerden, hadden in Blind een betrouwbare regisseur op het middenveld en deed koele kikker Veltman in het hart van de defensie denken aan de solide verdediger Frank de Boer in zijn beste jaren. Met zijn intercepties, inzicht en rust was Veltman de beste man van het veld."

De Telegraaf geeft alle credits aan de aanval waaruit de winnende goal werd gemaakt: ‘Fluwelen aanval’, prijkt boven het verslag en ook daarbij een foto van de winnende goal van Lasse Schöne. ,,De beloning voor Ajax’enthousiasme kwam er na zes minuten in het tweede bedrijf alsnog. En de treffer was een plaatje. Tikkie-takkie-voetbal tussen Blind, Van Rhijn, Klaassen, Schöne, De Jong, Schöne, Serero en uiteindelijk opnieuw Schöne werd een snelle voetbalbeweging van de Deen tot doelpunt gepromoveerd. Ajax, dat uit Schönes van de lijn gekopte corner door Emilio Izaguirre dicht bij de 2-0 was, maakte even de fout achteruit te lopen, maar werd door De Boer naar voren geschreeuwd.”

‘Ajax: Belofte maakt schuld’, staat bij het Noordhollands Dagblad boven het verhaal. De journalist greep terug naar de woorden van Frank de Boer in Glasgow. ,,Op Celtic Park beloofde trainer Frank de Boer twee weken geleden de meegereisde supporters in de ArenA orde op zaken te stellen. Hij meldde onomwonden Celtic te gaan verslaan. De nederlaag in Glasgow (2-1) gaf volgens hem een vertekenend beeld van de kracht van Ajax. Gezien de povere staat van het elftal, leek de toezegging niet heel realistisch. Ajax bewees gisteravond dat de coach nooit zomaar iets zegt.”

Foto: Ajax.nl