Menu
Focus blijft bij Ajacieden

Focus blijft bij Ajacieden

Wie dacht dat er op sportpark de Toekomst een uitgelaten stemming heerste na de winst op PSV kwam maandagochtend bedrogen uit. Natuurlijk stonden de gezichten zonnig, maar de focus was er ook. Die is nodig om ook de komende wedstrijden goed door te komen.

Tijdens en rondom de hersteltraining door Björn Rekelhof spraken de Ajacieden de wedstrijd nog eens door. Uiteraard ging dat gepaard met vrolijkheid, maar werd het niet uitbundig. Niemand rekent zich al rijk na de 2-3-overwinning bij PSV. Zestien Ajacieden onder wie de doelmannen Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en Maurits Schmitz waren daarbij aanwezig.

Toen de zege op PSV nog eens informeel was besproken, de spieren los waren gelopen en gerekt, vertrokken zeven Ajacieden naar het voetvolleyveldje. Aanvoerder Siem de Jong, meestal ook wel in voor zo'n partij, liet dit keer verstek gaan. Dus moest er een achtste speler de oversteek maken. Ricardo van Rhijn offerde zich op en maakte het team van Daley Blind, Niklas Moisander en Toby Alderweireld compleet. Zij namen het op tegen vier Denen.

Zoals gebruikelijk ging het er fanatiek aan toe. Schöne, Poulsen, Eriksen en Fischer wonnen de eerste set ogenschijnlijk eenvoudig, maar 'de rest van Europa' vocht zich dapper terug in de wedstrijd en won de tweede set nipt. Na de laatste set stond het Deense kwartet met armen omhoog. 'Het is weer duidelijk', sprak Christian Eriksen klare taal.

Trainer Frank de Boer was halverwege de wedstrijd als toeschouwer komen kijken. Met hier en daar een aanwijzing of een opmerking keek hij vooral tevreden toe. Want in het spelletje voetvolley zit alles: coördinatie, timing, samenspel en inzicht. De acht bleven gefocust tot het einde. En dat is precies wat alle Ajacieden zich hebben voorgenomen voor de finale fase van de Eredivisie.

Houd Ajax TV in de gaten voor een trainingsreportage en een interview met Daley Blind.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Een rondo van vijf met veldspelers Cuenca, Babel en (matchwinnaar van zondag) Boerrigter plus de keepers Vermeer en Schmitz. Een rondo van vijf met veldspelers Cuenca, Babel en (matchwinnaar van zondag) Boerrigter plus de keepers Vermeer en Schmitz.
Prima controle bij Daley Blind. Prima controle bij Daley Blind.
Frank de Boer en Björn Rekelhof kijken tevreden toe. Frank de Boer en Björn Rekelhof kijken tevreden toe.
Christian Eriksen neemt een kijkje bij zijn collega's. Christian Eriksen neemt een kijkje bij zijn collega's.