Menu
Focus nog één keer op scherp

Focus nog één keer op scherp

Ajax werkte op een koude en winderige dag de laatste training af in aanloop naar de slotwedstrijd van dit seizoen: Ajax - NEC. De training, deels open voor de pers, gaf trainer Frank de Boer de mogelijkheid zijn spelers nog één keer op scherp te zetten.

Het was fris tijdens de training, een goede warming-up was daarom extra noodzakelijk. Performance coach Björn Rekelhof schotelde de spelers verschillende rek- en strekoefeningen voor. Nadat de spieren waren opgewarmd werd er een aantal rondo's gespeeld. Christian Poulsen, de routinier die aankondigde Ajax aan het eind van het seizoen te verlaten, maakte indruk met een panna op Bojan. Tobias Sana deed dit kunstje even later dunnetjes over, al was dit keer Joël Veltman het slachtoffer.

Op de andere helft van het veld nam keeperstrainer Carlo L'Ami vier keepers - Peter Leeuwenburgh, Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en Mickey van der Hart - onder handen. Zij trainden onder andere op het onderscheppen van voorzetten vanaf de flanken. Voor Vermeer was deze training de generale repetitie voor zaterdag: hij verdedigt namelijk het doel tegen NEC. Een grote groep keepertjes - deelnemers aan de Ajax Camp & Clinics - volgde de verrichtingen van de Ajax-doemannen vanaf de zijlijn. Zij beleefden uiteraard een unieke en leerzame dag.

Tijdens het slot van de training werd er onder meer getraind op standaardsituaties en afronden. Dit gedeelte vond plaats buiten het zicht van de pers. Hoewel er zaterdag tegen NEC niets meer op het spel staat, gaan de Ajacieden vol voor de overwinning. ,,We willen als een kampioen het seizoen afsluiten", zei Joël Veltman na de training voor de camera van Ajax TV. Kolbeinn Sigthórsson was dezelfde mening toegedaan: ,,We willen een goede wedstrijd laten zien, met hopelijk veel goals. Het doel is drie punten."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Christian Poulsen stond als eerste op het trainingsveld. De 34 jarige Deen kondigde voor de training aan, dat hij Ajax aan het eind van het seizoen verlaat. Christian Poulsen stond als eerste op het trainingsveld. De 34 jarige Deen kondigde voor de training aan, dat hij Ajax aan het eind van het seizoen verlaat.
De spelers voerden enkele rek- en strekoefeningen uit. De spelers voerden enkele rek- en strekoefeningen uit.
Jasper Cillessen plukt de bal uit de lucht. Een grote groep jongen keepers bekeek de training vanaf de zijlijn. Jasper Cillessen plukt de bal uit de lucht. Een grote groep jongen keepers bekeek de training vanaf de zijlijn.
Tijdens de training werd een aantal rondo's gespeeld. Tijdens de training werd een aantal rondo's gespeeld.
Siem de Jong is opgenomen in de selectie voor Ajax - NEC. De Ajacied hoopt het seizoen te kunnen afsluiten met speelminuten. Siem de Jong is opgenomen in de selectie voor Ajax - NEC. De Ajacied hoopt het seizoen te kunnen afsluiten met speelminuten.