Menu
Focus nu op Heerenveen

Focus nu op Heerenveen

Van een uitgelaten stemming op het trainingsveld was vrijdagochtend geen sprake. Hoewel Ajax zich donderdagavond plaatste voor de groepsfase in het UEFA Cuptoernooi was dat geen reden voor breeduit lachende Ajacieden.

De training begon voor alle veldspelers met een aantal rondjes lopen. De training begon voor alle veldspelers met een aantal rondjes lopen.

Nu de hindernis FK Borac met 6-1 (opgetelde score na twee duels) is genomen, wacht immers dit weekeinde sc Heerenveen. Een ploeg die donderdagavond ook in actie kwam en zich met 5-2 langs de Portugese opponent Vitoria Setubal werkte. De voorbereiding van beide clubs is derhalve gelijk te noemen.

De Ajacieden die langer dan een helft in actie kwamen, waren korte tijd op het trainingsveld te bewonderen. Zij liepen de wedstrijd uit de benen en vertrokken naar binnen waar in de sportzaal verder werd gewerkt in aanloop naar het duel van aanstaande zondag.

Marco van Basten meldt zich op het trainingsveld. Na een aantal minuten nam hij zijn basisspelers mee naar binnen, waar de training werd vervolgd. Marco van Basten meldt zich op het trainingsveld. Na een aantal minuten nam hij zijn basisspelers mee naar binnen, waar de training werd vervolgd.

De reserves en de doelmannen Kenneth Vermeer en Sergio Padt vervolgden de training buiten de ArenA. Beide keepers zullen in Friesland aanwezig zijn vanwege de blessures van Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar. Ook een aantal veldspelers die donderdag niet of niet lang in actie kwamen tegen Borac bleef op het veld, waar zij onder leiding van de assistent-trainers hun oefeningen afwerkten. Apart van die groep werkten Oleguer en Kennedy aan hun herstel met fysiotherapeut Jos Kortekaas.

Klaas Jan Huntelaar rekt zijn spieren. Voor de spits wacht zondag weer een mooi duel, uit bij Heerenveen; de club waar hij groot werd. Klaas Jan Huntelaar rekt zijn spieren. Voor de spits wacht zondag weer een mooi duel, uit bij Heerenveen; de club waar hij groot werd.
Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen hoorden vrijdag dat zij zijn opgenomen in de Belgische selectie voor de duels tegen Armenië en Europees kampioen Spanje. Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen hoorden vrijdag dat zij zijn opgenomen in de Belgische selectie voor de duels tegen ArmeniĆ« en Europees kampioen Spanje.