Menu
Focus op bekerduel met Vitesse

Focus op bekerduel met Vitesse

Een dag na de zeperd in Arnhem blikt het team van Frank de Boer alweer vooruit naar de volgende wedstrijd. Lang treuren over het puntenverlies bij Vitesse kunnen de Ajacieden niet, want donderdag staat alweer het volgende duel op het programma. Ajax treft dan opnieuw, maar ditmaal in de beker, Vitesse.

Ajax treft Vitesse deze week twee keer. De Arnhemmers, die tot nu toe een goed seizoen draaien, wisten dit voetbaljaar tot twee keer toe te winnen van Ajax. De competitiewedstrijd in de ArenA verloor Ajax met 0-2. Afgelopen zondag zagen de Amsterdammers Vitesse een 0-2 achterstand ombuigen naar een 3-2 overwinning. Donderdag treft Ajax Vitesse in de kwartfinale van de KNVB Beker. Is het in de derde ontmoeting met de Arnhemmers dan wel 'driemaal is scheepsrecht' voor Ajax?

Het vizier stond maandag in ieder geval op scherp bij de Ajacieden. Enkele spelers werkten zich na de warming-up met conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof in het krachthonk in het zweet. Andere Ajacieden speelden elders op het trainingscomplex een partij voetvolley. Mitchell Dijks, die door lichte klachten het duel in de Gelredome moest missen, trainde apart met fysiotherapeut Pim van Dord.

Er viel maandag wel iets te vieren op de Toekomst: de verjaardag van Siem de Jong. De Ajax-captain mag op de eerste dag van de week 24 kaarsjes uitblazen. Ondanks zijn jonge leeftijd behoort De Jong tot de oudere en ervaren spelers in het team van De Boer. De multi-inzetbare speler speelt al zes jaar in het eerste elftal en draagt sinds dit seizoen de aanvoerdersband. De Ajacied zal met zijn teamgenoten donderdag in de derde ontmoeting met Vitesse de mogelijkheid hopelijk aangrijpen om zich te revancheren voor het verloren duel in Arnhem.

Vitesse - Ajax begint donderdag om 20:45 uur. De kwartfinale wordt gespeeld in het Univé Stadion in Emmen.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Even na elven startte de warming-up onder leiding van Björn Rekelhof. Even na elven startte de warming-up onder leiding van Björn Rekelhof.
Enkele spelers speelden daarna een partij voetvolley. Enkele spelers speelden daarna een partij voetvolley.
De velden op de Toekomst zijn allemaal sneeuwvrij gemaakt. De velden op de Toekomst zijn allemaal sneeuwvrij gemaakt.
Drie Denen (Lasse Schöne, Viktor Fischer en Christian Poulsen) voltooien een oefening. Drie Denen (Lasse Schöne, Viktor Fischer en Christian Poulsen) voltooien een oefening.
Siem de Jong is maandag 24 jaar geworden. Siem de Jong is maandag 24 jaar geworden.
Het team van Frank de Boer richt zich op de volgende (beker)wedstrijd tegen Vitesse. Het team van Frank de Boer richt zich op de volgende (beker)wedstrijd tegen Vitesse.