Menu
Focus op de verdediging

Focus op de verdediging

De verdedigers kregen dinsdag extra aandacht tijdens de training. Jaap Stam nam de laatste linie tijdens het laatste deel van de training apart onder zijn hoede. Ook tijdens de reguliere training had Stam een scherp oog voor de verdedigers. Toby Alderweireld ontbrak. Hij heeft het trainingskamp verlaten wegens privéomstandigheden.

De tweede dag van het trainingskamp begint met een fikse insmeersessie. Voorafgaand aan de training grijpen de spelers massaal naar de zonnebrandcrème. Ze hebben daarbij de keuze uit factor 30 en zelfs factor 50. De hoogste beschermingsfactor is onder anderen bedoeld voor Kolbeinn Sigthórsson. De IJslandse Ajax-spits smeert zich goed in tegen felle Oostenrijkse zon.
Toby Alderweireld ontbreekt deze ochtend op de training. De Belg heeft het trainingskamp verlaten wegens privé-omstandigheden. Om die reden vliegt Sven Nieuwpoort dinsdagavond als vervanger naar Innsbruck, zodat het aantal van 23 spelers en drie keepers gehandhaafd blijft.

Voor het eerst deze week wordt er een afsluitend partijspel van elf tegen elf gehouden op het veld van SSV Neustift. Jaap Stam trad tijdens het partijspel op als grensrechter, maar had daarnaast ook oog voor zijn pupillen. Met name Riechedly Bazoer en Stefano Denswil ontsnappen niet aan de aandacht van de voormalig international. Beide verdedigers krijgen na afloop nog even een korte nabeschouwing van hun optreden. De informatie wordt gretig opgeslurpt door de jongelingen.

Jaap Stam bespreekt de trainingspartij na met Sefano Denswil (l) en Riechedly Bazoer. Jaap Stam bespreekt de trainingspartij na met Sefano Denswil (l) en Riechedly Bazoer.

,,Van Jaap Stam kan je het wel leren”, zegt Davy Klaassen als hij na afloop nog even naar de verdedigerstraining blijft kijken. De middenvelder kan het weten, want hij had eerder eenzelfde soort ervaring toen hij persoonlijke begeleiding van Dennis Bergkamp kreeg. Met interesse volgt hij vanaf de tribune de extra training die een aantal jonge verdedigers onder leiding van Stam ondergaan. In een parcours met pionnen en kleine doeltjes wordt aan de kopkracht van de verdedigers gewerkt. De man die in zijn leven talloze topspitsen van scoren afhield, leidt nu de verdedigers van de toekomst op. Ondertussen schuift Hennie Spijkerman bij Klaassen op de tribune aan. Ook hij kijkt naar de oefeningen van collega-trainer Stam, maar hij grijpt het moment ook aan om even met Klaassen bij te praten. Hier wordt de basis voor een nieuw seizoen gelegd.

Ajax Media volgt Ajax tijdens het traininggskamp in Oostenrijk op de voet. Via Ajax.nl, Ajax TV, Twitter en Facebook houden we je iedere dag op de hoogte van de gebeurtenissen voor en achter de schermen.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bij afwezigheid van Toby Alderweireld bestond de groep dinsdag uit 22 spelers en drie keepers. Bij afwezigheid van Toby Alderweireld bestond de groep dinsdag uit 22 spelers en drie keepers.
Davy Klaassen in gesprek met assistent-coach Hennie Spijkerman. Davy Klaassen in gesprek met assistent-coach Hennie Spijkerman.
Danny Hoesen sloot maandag weer bij de groep aan na het jeugd-EK in Israël. Danny Hoesen sloot maandag weer bij de groep aan na het jeugd-EK in Israël.
Derk Boerrigter speelt de bal in. Derk Boerrigter speelt de bal in.
Ajax kan onder perfecte omstandigheden trainen in Oostenrijk. Ajax kan onder perfecte omstandigheden trainen in Oostenrijk.
De spelers lessen hun dorst. De spelers lessen hun dorst.