Menu
'Focus op eerste elftal'

'Focus op eerste elftal'

Trainer Frank de Boer begon zijn wekelijkse persconferentie op sportcomplex de Toekomst vrijdag met een statement voor de aanwezige media. Daarin gaf hij aan dat zijn focus volledig op het eerste elftal ligt. ,,Ik heb met de clubleiding afgesproken dat ik vanaf vandaag geen antwoorden meer geef op vragen die over andere onderwerpen gaan dan Ajax 1.”

,,We gaan met Ajax weer een belangrijke fase in. De weg die we zijn ingeslagen, zowel met het eerste elftal als bij de jeugd, is goed. Daar sta ik achter. Ik geef ongeveer vier persconferenties per week en heb daarnaast meerdere malen per week interviews.”

,,Het is logisch dat jullie mij daarin allerlei uiteenlopende vragen stellen. Maar ik ben trainer van het eerste elftal en verantwoordelijk voor de resultaten van de ploeg. Zoals ik al vaker heb gezegd wil ik me daar volledig op kunnen focussen. Ik heb met de clubleiding afgesproken dat ik vanaf vandaag geen antwoorden meer geef op vragen die over andere onderwerpen gaan dan Ajax 1.”

Van der Aat: ,,Juist in deze fase hebben we de steun van onze supporters hard nodig." Van der Aat: ,,Juist in deze fase hebben we de steun van onze supporters hard nodig."

Commercieel directeur Henri van der Aat licht dit nader toe en gaat gelijk in op enkele andere Ajax-aangelegenheden. ,,We strijden met ons eerste elftal nog op drie fronten. We hebben tegen Frank gezegd dat hij zich volledig kan en moet focussen op de A-selectie en zich niet laat afleiden door andere zaken.”

Van der Aat vervolgt: ,,Tegelijkertijd zijn Wim Jonk en Dennis Bergkamp hard aan het werk om de plannen bij de jeugdopleiding verder te implementeren. Er is nog meer aandacht voor het individu dan voorheen, daarnaast is ook meer overleg over de individuele ontwikkeling van jeugdspelers.
We gaan door met de wetenschappelijke onderzoeken en de ondersteuning voor de langere termijn van de jeugdopleiding. Dat is goed voor de club.”

,,Financieel directeur Jeroen Slop en ik hebben al eerder in de situatie gezeten dat we met z’n tweeën directie moesten voeren. Dat ging toen ook goed, het is alleen veel drukker. We worden goed bijgestaan door de Raad van Commissarissen, met wie we dagelijks contact hebben.” Ook de steun van de Ajax-fans is daarbij belangrijk, zo geeft Van der Aat aan. ,,Juist in deze fase hebben we de steun van onze supporters hard nodig. Steun die alle spelers goed kunnen gebruiken. Niet alleen zaterdag in Kerkrade en woensdag thuis in de UEFA Champions League tegen Dinamo Zagreb, maar ook in de periode daarna.”

Koop nu je kaarten voor de UEFA Champions Leaguewedstrijd Ajax - Dinamo Zagreb. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar. Er geldt geen Club Card-verplichting.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - Dinamo Zagreb