Menu
Focus op Excelsior

Focus op Excelsior

Na twee vrije dagen trainde Ajax donderdagmiddag op sportcomplex de Toekomst volle bak. De Amsterdammers hopen door de twee zeges van vorige week op Legia Warschau en PSV in een flow te zijn gekomen. Zondagmiddag wacht het thuisduel met Excelsior in de Amsterdam ArenA.

Na twee dagen van relatieve rust hadden de spelers zichtbaar zin om weer aan de slag te gaan. De training op de Toekomst begon met applaus voor Niklas Moisander. De Fin werd deze week voor het eerst vader, van een dochter. Dus stond er beschuit met roze muisjes in het spelershome klaar voor de ploeggenoten van de kersverse papa.

Op het trainingsveld stonden de attributen voor een pittige training klaar. Mooi om te volgen waren de vier doelmannen deze donderdagmiddag. Keeperstrainer Carlo l'Ami nam Jasper Cillessen, Diederik Boer, Peter Leeuwenburgh en Andre Onana onder handen met dynamische concentratieoefeningen, waarin één bal meestal niet genoeg was.

Bij de veldspelers hamerde Frank de Boer op concentratie. Zeer belangrijk als Ajax snelle aanvallen wil opzetten. De eisen van de trainer kwamen goed aan bij de spelers. Bij de afsluitende partijvorm sneed de ploeg in balbezit regelmatig met flitsende snelheid door de verdedigingslinies. Lekkere goals waren er ook, zoals bijvoorbeeld van Kolbeinn Sigthórsson na een voorzet op maat van Lasse Schöne.

Na de veldtraining kregen de spelers te horen dat de inspanningen er nog niet op zaten. Ze konden hun energie ook nog even kwijt in het krachthonk.

Vrijdag en zaterdag volgen er nog trainingen waarna De Boer de opstellingspuzzel kan leggen. Wie in de basis wil starten zondag, heeft nog twee dagen om te bewijzen dat de trainer hem moet kiezen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaarten voor Ajax - Excelsior koop je via deze link


De concurrenten voor de plaats van rechter centrale verdediger, Joël Veltman en Mike van der Hoorn. De concurrenten voor de plaats van rechter centrale verdediger, Joël Veltman en Mike van der Hoorn.
De kersverse vader Niklas Moisander is zichtbaar blij met de geboorte van z'n dochtertje. De kersverse vader Niklas Moisander is zichtbaar blij met de geboorte van z'n dochtertje.
Daley Sinkgraven voelt Moisander naderen. Daley Sinkgraven voelt Moisander naderen.
Fanatisme bij de trainer. Fanatisme bij de trainer.
Eén bal was deze training meestal niet genoeg voor de keepers. Eén bal was deze training meestal niet genoeg voor de keepers.