Menu
Focus op Manchester City

Focus op Manchester City

Nog één dag en dan moeten de Ajacieden vol aan de bak om te proberen de nul punten uit de ranglijst van poule D in de Champions League weg te krijgen. Dan moet er dus resultaat tegen Manchester City worden geboekt. Woensdagavond neemt Ajax het in de Amsterdam ArenA op tegen de kampioen van Engeland.

Twintig spelers en twee keepers meldden zich dinsdagochtend op het door de herfst gekleurde veld voor de laatste training voor het Champions Leagueduel met Manchester City, woensdagavond in de Amsterdam ArenA. De pers was de eerste driekwartier welkom bij de oefensessie, maar om kwart over elf werd hen resoluut de deur gewezen. Frank de Boer kon zich vanaf dat moment écht tactisch richten op de komende opponent. Of hij daarbij nog opvallende dingen ging testen, zullen we wellicht later van hem horen op de persconferentie, of - wat waarschijnlijker is - woensdagavond om 20:45 uur bij de aftrap.

De pers was met groot materieel uitgerukt voor de training van Ajax. De pers was met groot materieel uitgerukt voor de training van Ajax.

De pers kon wel zien dat Lorenzo Ebecilio, Miralem Sulejmani, Jody Lukoki en Dico Koppers de warming-up en de rondo's meededen. Net als Nicolai Boilsen, Viktor Fischer en Lucas Andersen. Boilesen zal niet tot de wedstrijdselectie behoren, maar wellicht het jonge duo Fischer en Andersen wel. Ook dat zal De Boer later bekend maken.

De groep Ajacieden oogde ontspannen deze dinsdag. Ze weten dat er woensdag een goed resultaat neergezet moet worden. Want Ajax vergaarde nog geen enkel punt in de Champions League dit seizoen. Niet vreemd met de kampioenen van Engeland, Spanje en Duitsland in de groep. Maar Manchester City staat nog in de buurt. De ploeg van Roberto Mancini haalde alleen een puntje thuis tegen Dortmund.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - Manchester City


Aanvoerder Siem de Jong lijkt al te denken aan Manchester City. Aanvoerder Siem de Jong lijkt al te denken aan Manchester City.
De technische staf met Frank de Boer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp oogt ontspannen. De technische staf met Frank de Boer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp oogt ontspannen.
De jonge Deen Lucas Andersen, maandag een helft in Jong Ajax, trainde weer mee met de selectie. De jonge Deen Lucas Andersen, maandag een helft in Jong Ajax, trainde weer mee met de selectie.
Lasse Schöne, rechts, passt in op Boerrigter. Moisander wil er een stokje voor steken. Lasse Schöne, rechts, passt in op Boerrigter. Moisander wil er een stokje voor steken.