Menu
'Focus op RKC is belangrijk'

'Focus op RKC is belangrijk'

Frank de Boer heet voor aanvang van Ajax - RKC Waalwijk alle supporters welkom met een column in het officiële programmaboekje Ajax Kick Off. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Welkom bij Ajax - RKC Waalwijk, wederom op een zaterdagavond in de Amsterdam ArenA. Gelukkig spelen we al om 18.45 uur, waardoor een deel van de kinderen voor wie 20.45 uur te laat is, ook in de gelegenheid is naar de wedstrijd te komen.

De transfertermijn en de eerste interlandperiode liggen achter ons. Het vertrek van een aantal basisspelers zal zich wellicht af en toe laten voelen, maar we hebben goed kunnen anticiperen. Met zijn allen, oude en nieuwe spelers, en de hele staf, werken we er aan vooruitgang te boeken. Ondanks het vertrek van bepaalde spelers. Samen met jullie zijn wij heel benieuwd hoe de nieuwe spelers het gaan doen. Afgaande op wat ze tot nu toe op de training laten zien, ben ik vol vertrouwen.

Vanavond moeten we winnen. Ongeacht welke elf Ajacieden aan de aftrap staan. Ook al heb ik ontzettend veel respect voor onze tegenstander uit Waalwijk. Vorig jaar, met Ruud Brood als trainer, waren ze de grote verrassing van de Eredivisie. Zoals gebruikelijk bij teams die succes boeken, raakten ze enkele belangrijke spelers en zelfs hun trainer kwijt. Des te knapper is het misschien wel wat de huidige coach Erwin Koeman tot nu toe met RKC voor elkaar heeft gekregen. Voor Ajax-supporters is het leuk om te zien dat enkele voormalige Ajax-spelers daar ook een rol in spelen. Maar die sentimenten tellen vanavond niet.

Als je naar de huidige stand kijkt, kun je spreken van een subtopper. Wij staan vierde en RKC staat vijfde. Het is onze taak een goede serie neer te zetten en daardoor te stijgen. Vanavond willen we daar een begin mee maken. Hoe spectaculair onze laatste wedstrijd, in Heerenveen, ook was, feit blijft dat we de boel daar niet vroeg in het slot hebben gegooid door de kansen te benutten. En zo verspeelden we twee, bijna zelfs drie, dure punten. Vanavond mogen we dan ook van onze ploeg vragen dat de eerste kansen worden benut.

Met een beetje geluk tanken we daarbij extra vertrouwen voor de zware wedstrijden die ons te wachten staan in de UEFA Champions League, te beginnen dinsdag in en tegen Dortmund. We hebben voor een internationale stunt een topfitte selectie nodig, daarom hoop ik vanavond verschillende spelers wedstrijdminuten te kunnen laten maken.

Zelf kijk ik op deze plek dus even kort vooruit naar dinsdag, iets dat ik mijn spelers absoluut verbied. Focus op RKC is belangrijk. Zodat iedereen die vanavond in de ArenA de wedstrijd bezoekt en voor Ajax is, een mooie avond tegemoet gaat.

Heel veel plezier bij Ajax - RKC Waalwijk!

Frank de Boer
Trainer/Coach