Menu
Focus op RKC Waalwijk

Focus op RKC Waalwijk

Voor de eerste en laatste keer werkte Ajax deze week een training af in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen RKC, zaterdag in de Amsterdam ArenA. Na de tegenvallende trip naar Schotland, de uitlooptraining op woensdag en een vrije dag, was het moment aangebroken om het vizier te richten op het duel met de Brabanders, die een teleurstellende fase doormaken getuige zes achtereenvolgende nederlagen.

Ajax deed dat met een rondo en positiespel, alvorens de Frank de Boer en zijn spelers achter gesloten deuren een partijspel afwerkten. Het laatste gedeelte van de training stond vooral in het teken van zogenoemde aanvalsjablonen, vanwege het feit dat Ajax niet eenvoudig scoort de afgelopen twee duels.

Voor het treffen met RKC, waarin de ploeg na het gelijkspel tegen Twente en de nederlaag tegen Celtic zint op drie punten, kan De Boer niet beschikken over een vijftal spelers. Te weten Lesly de Sa, Ruben Ligeon, Niklas Moisander, Lerin Duarte en Bojan, die al enkele weken niet inzetbaar is. Voor Ligeon geldt dat de duur van zijn blessure meevalt, terwijl Duarte en Moisander langer uit de roulatie zijn dan verwacht. Duarte heeft sinds begin oktober last van een verrekte knieband, waarvan het herstel volgens coach De Boer nog een week zou kunnen duren. Moisander kampt eveneens met een knieblessure, opgelopen na een duel met Sully Muntari in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan. Aanvankelijk leek hij al snel te kunnen spelen, maar de Fin voelt zich nog niet goed genoeg. Mede daarom wordt er eerdaags een scan van zijn knie gemaakt.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Na de uitlooptraining van woensdag, werkten de Ajacieden vrijdag de eerste en enige grote training af richting Ajax - RKC. Na de uitlooptraining van woensdag, werkten de Ajacieden vrijdag de eerste en enige grote training af richting Ajax - RKC.
Kolbeinn Sigthórsson gaat zaterdag op jacht naar zijn zevende seizoenstreffer. Kolbeinn Sigthórsson gaat zaterdag op jacht naar zijn zevende seizoenstreffer.
Lucas Andersen (links) stond tegen Celtic FC in de basis. Tegen RKC Waalwijk opnieuw? Lucas Andersen (links) stond tegen Celtic FC in de basis. Tegen RKC Waalwijk opnieuw?
Rondo met Ricardo van Rhijn in het midden. Rondo met Ricardo van Rhijn in het midden.
Ook in het 'koppie' zit het goed bij de Ajacieden. Ook in het 'koppie' zit het goed bij de Ajacieden.
Niets mooier dan een echte voetbaldiscussie. Niets mooier dan een echte voetbaldiscussie.