Menu
Focus volledig op NAC

Focus volledig op NAC

Onder uitstekende weersomstandigheden bereidden de Ajacieden zich donderdagochtend voor op het komende competitieduel met NAC Breda, dat zondagmiddag half vijf op het programma staat. Trainer Frank de Boer was even fanatiek als altijd, al had hij zichtbaar last van zijn dinsdag opgelopen knieblessure.

De trainer had bij een voetbalwedstrijd een knieblessure opgelopen en haalde daarmee de voorpagina van een groot landelijk dagblad. De vraag was dus maar hoe hij er deze ochtend bij zou staan, als hij er al bij was.

Maar De Boer was er. Zonder krukken of andere hulpmiddelen, maar wel wat stram, liet hij zijn elftal na twee dagen vrijaf twee uur lang hard werken in de zon. Nadat performance coach Björn Rekelhof de spelers al flink onder handen had genomen, was het de beurt aan De Boer om zijn team klaar te stomen voor de loodzware slotfase van de competitie. Daarin is NAC Breda komende zondag de eerste oponent.

In het voetbalgedeelte van de training liet De Boer zijn spelers veel vaste patronen slijpen. Hij had bijna al zijn spelers ter beschikking. Alleen Viktor Fischer ontbrak op het veld vanwege een hamstringblessure. Maar Nicolai Boilesen en Ricardo Kishna trainden voluit mee en gaven prachtige voorzetten vanaf de linkerflank. Maar ook de rechterflank kreeg regelmatig de complimenten van de trainer. Voor het doel stonden Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong of Davy Klaassen om die knappe assists een succesvol vervolg te geven.

Pas om half één vond de trainer het welletjes en gaf hij zijn spelers aan dat ze naar binnen mochten. Slechts een paar Ajacieden grepen dat moment aan om te gaan douchen. Velen bleven nog even buiten in de zon aan hun techniek werken. Vooral de vrije trap was in trek bij de spelers.

Vrijdag en zaterdag heeft De Boer nog om de puntjes op de i te zetten. Daarna wacht de eerste van zeven competitiefinales die Ajax moet spelen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Davy Klaassen volgt de instructies van performance coach Björn Rekelhof en springt over het hekje. Davy Klaassen volgt de instructies van performance coach Björn Rekelhof en springt over het hekje.
En ook Nicolai Boilesen stond zijn mannetje op het veld. En ook Nicolai Boilesen stond zijn mannetje op het veld.
Ricardo Kishna, in duel met Daley Blind, trainde volledig mee. Ricardo Kishna, in duel met Daley Blind, trainde volledig mee.
Ondanks een flinke knieblessure sjouwde De Boer met de 'metalen tegenstander'. Ondanks een flinke knieblessure sjouwde De Boer met de 'metalen tegenstander'.