Menu
'Focussen op mooie, zware weken'

'Focussen op mooie, zware weken'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Davy Klaassen.

Mijn derde blog van het seizoen alweer. Op het moment van schrijven voel ik me al een stuk beter dan vorige week. In de wedstrijd tegen PSV liep ik een hersenschudding op, waardoor ik me noodgedwongen moest afmelden voor het Nederlands elftal. Dat was ontzettend balen, maar wel de juiste beslissing. Ik was niet mezelf en voelde gewoon dat het niet kon. Ik mocht ook niet vliegen.

Veel geslapen
Na de wedstrijd tegen PSV had ik veel last van hoofdpijn, en viel ik steeds weg. Vorige week maandag en dinsdag heb ik eigenlijk continu geslapen. Pas op woensdag voelde ik me iets beter. Het waren lange dagen. Ik mocht bijna niets doen. Zelfs geen televisie kijken, want je mag niet teveel licht en prikkels krijgen. Het begon snel te vervelen. Ik ben daarom blij dat ik weer lekker kan voetballen en mijn ding kan doen. Ik mag alleen nog niet koppen, maar dat komt de komende dagen wel. Tegen Heracles Almelo kan ik zaterdag (vrijwel) zeker mee doen.

De wedstrijd van Oranje tegen Kazachstan heb ik gewoon kunnen kijken. Ik had vooraf al het gevoel dat het goed zou komen. Helaas volgde er daarna minder positieve berichtgeving met de overwinning van Turkije bij Tsjechië. Het wordt nu heel lastig om derde te worden en de play-offs te halen. Ik verwacht dat IJsland zijn best gaat doen, maar ik denk niet dat Turkije het in eigen huis nog gaat laten liggen. Zeker omdat ze maar een punt nodig hebben. Turkije is ook geen slecht team. Laten we hopen op een wondertje.

Zelf focus ik me weer volledig op Ajax. Er komt een mooie en zware periode aan, met veel wedstrijden. Om te beginnen zaterdag tegen Heracles. Een belangrijk duel. Zij staan derde en wij eerste, dus kun je van een topper spreken. Knap wat Heracles dit seizoen presteert. En vooral ook de manier waarop. Het spel is leuk om naar te kijken. Heracles heeft ook wel de voetballers om zo te spelen.

Draad oppakken
Zelf hebben we twee mindere resultaten behaald, tegen Molde en PSV. Daarom zijn we vastberaden de draad van het begin van het seizoen weer op te pakken. Gelukkig staan we in de Eredivisie nog steeds bovenaan, en hebben we ook nog alle kans in de Europa League.

In Europees verband breekt de dubbele ontmoeting tegen Fenerbahçe aan. Het is cruciaal om er minimaal één van te winnen, want dan houden we volop kans op de volgende ronde. Het ligt er ook aan anderen wat de anderen doen. Het uitgangspunt is om te winnen van Fenerbahçe. Het liefst twee keer.

Ik wil graag afsluiten met iets waar ik zeer trots op ben: op zaterdag 24 oktober wordt mijn eigen Cruyff Court in Hilversum geopend. Het is een grote eer dat zo’n veldje naar mij wordt vernoemd. Ik ben er laatst een keer langs gereden en het ziet er goed uit. Ik hoop en verwacht dat kinderen er veel gebruik van gaan maken.