Menu
Fons Groenendijk vertrekt bij Ajax

Fons Groenendijk vertrekt bij Ajax

Fons Groenendijk verlaat Ajax aan het einde van dit seizoen. De huidige trainer van Jong Ajax heeft aangegeven op zoek te willen naar een nieuwe uitdaging. Hierdoor zal er geen gesprek volgen voor een eventuele verlenging van zijn per 30 juni 2014 aflopende contract.

Groenendijk (49) startte in de zomer van 2013 als trainer van Jong Ajax, dat sinds dit seizoen uitkomt in de Jupiler League. Eerder was de Leidenaar binnen de club ook al actief als trainer, onder andere in 2006 als assistent bij het eerste elftal. Als speler maakte de voormalig middenvelder in de seizoenen 1991-1992 en 1992-1993 deel uit van het eerste van Ajax.

Fons Groenendijk: ,,Het is voor mij een weloverwogen beslissing geweest om aan het einde van dit seizoen te stoppen als trainer van Jong Ajax. Ik heb het een tijdje terug al aangegeven bij de clubleiding, waarbij ik op begrip kon rekenen. Het was een zeer interessant jaar voor mij bij een prachtige club. Ik heb wederom veel ervaring opgedaan. Bij het werken met een opleidingselftal komen er veel zaken kijken die je als hoofdtrainer niet tegenkomt. Ik heb het, samen met een uitstekende staf, zo goed mogelijk proberen in te vullen. Het was een seizoen met pieken en dalen maar volgens mij hebben we het inmiddels aardig op de rit gekregen. En we zijn er natuurlijk nog niet, we hebben nog wat wedstrijden te gaan. Mijn contract loopt deze zomer af en voor mij is dit een mooi moment om verder te kijken naar mijn carrière. Die vervolgstap wil ik dus komend seizoen maken.”

Marc Overmars: ,,Jong Ajax is dit jaar gestart met de pilot in de Jupiler League. Wij zijn zeer tevreden over de rol die Alfons daarin heeft gespeeld, het team is stabiel en draait inmiddels prima mee in de competitie. Het belangrijkste doel voor ons is om de doorstroom van jonge spelers te continueren. Daarin zijn we dit jaar zeker geslaagd.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst (boven) Gerard van Hees

Fons Groenendijk heeft dit seizoen Jong Ajax onder zijn hoede in de Jupiler League. Fons Groenendijk heeft dit seizoen Jong Ajax onder zijn hoede in de Jupiler League.