Menu
Fontein: 'Je ziet hoe gezellig het stadion is'

Fontein: 'Je ziet hoe gezellig het stadion is'

Voor Maarten Fontein is deze Open Dag zijn eerste sinds zijn aanstelling als algemeen directeur. Bij de lunch van de Supporters Vereniging Ajax sprak hij leden van het eerste uur toe. 'We draaien het maar eens om dit jaar', begon Fontein zijn verhaal.

Gelukkig legde de directeur snel uit wat hij bedoelde. ,,We breken dit jaar met de traditie. Was het altijd schitterend weer op de Open Dag en scheen de zon wat minder op het veld, nu is het het slecht weer tijdens de Open Dag, maar gaan we op het veld mooie dingen laten zien. We zijn woensdag al begonnen met een goed resultaat tegen FC Kopenhagen."

Fontein sprak nadat hij de leden had toegesproken zijn blijdschap uit dat het weer verder geen invloed had op de stemming van de fans. ,,We hebben gistermiddag moeten besluiten om het programma te wijzigen. Er waren zware regenbuien en onweer voorspeld. Dat risico wil je niet lopen en het blijkt vandaag dat het de juiste beslissing is geweest."

De directeur verheugt zich over de opkomst, die niet heel erg heeft te lijden onder het slechte weer. ,,De eerste ring zit goed gevuld en je ziet hoe gezellig het in het stadion is. Muziek erbij, vlaggetjes. De sfeer is heel goed. Tijdens zo'n dag registreer je dingen waarmee je in het seizoen misschien wat kan doen. Ik vind de stands op de omlopen leuk, daar kunnen we wat meer mee doen. Ik ben net op het gehandicaptenplatform geweest. Ook dat is iets wat ik tijdens het seizoen vaker kan doen."

De saamhorigheid en blijdschap bij supporters maar ook bij de medewerkers viel Fontein op. ,,We hebben saamhorigheid hoog in het vaandeel staan en hier vertaalt zich dat. Ook bij de supporters zie je dat Ajax veel emotie losmaakt. Ze willen Ajax beleven."