Menu
Fontein lid van twee UEFA-commissies

Fontein lid van twee UEFA-commissies

Ajax' algemeen directeur Maarten Fontein is op de internationale vergadering van Europese clubs gekozen in een nieuwe 'European Professional Football Strategy Board', die waakt over de toekomst van het Europese clubvoetbal.

Samen met Joan Laporta (FC Barcelona), Umberto Gandini (AC Milan) en Peter Kenyon (Chelsea) vormt Fontein de vertegenwoordiging van Europese clubs binnen deze strategische commissie, waarin verder vertegenwoordigers van de UEFA en van de professionele competities van Duitsland, Italië, Spanje en Engeland zitting hebben. De termijn voor deze functie in de 'European Professional Football Strategy Board', die nog formeel geratificeerd moet worden, bedraagt drie jaar.
De algemeen directeur van Ajax is verder benoemd tot bestuurslid van het Europese Club Forum, een platform dat probeert de communicatie en samenwerking tussen professionele voetbalclubs en de UEFA te bevorderen. Bij de stemming in het UEFA-hoofdkwartier in het Zwitserse Nyon verwierven behalve Fontein ook Laporta, Gandini, Kenyon, Karl-Heinz Rummenigge (Bayern München), Fernando Gomes (FC Porto), Michel Verschueren (Anderlecht), John McClelland (Glasgow Rangers), Damir Vrbanovic (Dinamo Zagreb), Niels-Christian Holmstrøm (FC Kopenhagen) en John Borg (FC Birkirkara uit Malta) een bestuurszetel in het Europese Club Forum. De leden van dit forum blijven aan tot medio 2009.