Menu

Forse nederlaag Haarlem

Haarlem heeft afgelopen zondag een forse nederlaag geleden tegen Sparta, hoewel Haarlem het beste van het spel had. Met 4-1 werden de Noordhollanders evenwel naar huis gestuurd. Alle doelpunten vielen na rust. Tamerus zette Haarlem nog wel op voorsprong, maar Koevermans scoorde drie keer in een kwartier voor de Rotterdammers. Ajax-huurling Kiran Becham scoorde de vierde voor Sparta.

In de eerste helft ging het gelijk op. Sparta drong aan vanaf de aftrap, maar een sterke Haarlemse defensie voorkwam een treffer. Na een klein half uur opende Haarlem de aanval uit een counter. Een enorme fout in de vedediging van Sparta gaf Hooijboer de kans de score te openen, maar de stiftbal werd net op tijd voor Sparta van de lijn gehaald. Een aantal minuten voor rust kreeg Haarlem opnieuw een grote kans, maar Baas schoot uit een corner net over.

Met een goede kopbal was het dan toch Haarlem dat het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Tamerus had de hoek voor het uitkiezen, koos rechts en faalde niet: 0-1. Arno Splinter was dichtbij de tweede goal, maar de keeper van Sparta maakte er ternauwernood een corner van.

Twintig minuten voor tijd was Koevermans aan de beurt. De Spartaan maakte gelijk. De thuisploeg kreeg twee minuten later weer een kans. Deze keer bracht Ruijmgaart nog redding. In de 78ste minuut was het nogmaals Koevermans die doel trof. Ongehinderd baande hij zich een weg door de Haarlemse defensie en bracht zijn ploeg op voorsprong. Haarlem probeerde wat terug te doen, maar keek even later tegen een 3-1 achterstand aan. Koevermans scoorde opnieuw en maakte daardoor een onvervalste hattrick. In de laatste minuut bracht Kiran Bechan, door Ajax verhuurd aan Sparta, de eindstand van 4-1 op het scorebord.

Haarlem staat nu veertiende op de ranglijst in de Gouden Gids Divisie met 26 punten uit evenzoveel wedstrijden. Vrijdagavond 11 april speelt Haarlem thuis tegen VVV, dat zestiende staat.

Opstelling Haarlem: Ruijmgaart, Groot, Baas, Willems, Piket, Hooijboer, Douglas ('75 Longuet), Supusepa, Ketting, Tamerus en Splinter
Geel: Supusepa