Menu

Forse thuisnederlaag Olympique Lyon

Dertig wedstrijden verloor Olympique Lyon niet voor eigen publiek. Zaterdag kwam aan die opvallende reeks een einde. Monaco versloeg de tegenstander van Ajax in de Champions League met 3-1. Lyon verloor op 18 november 2000 voor het laatst een competitieduel op eigen veld. Toen was Lille te sterk.

Monaco nam al snel de leiding. Na een kwartier had Congolees Nonda succes. Na de rust verdubbelde spelmaker Giuly de voorsprong van Monaco. Lyon, waar trainer Le Guen verdediger Laville terug in het elftal haalde om meer dynamiek te brengen, kwam nog wel even in de wedstrijd terug. Vrij kort na de 2-0 van Monaco bracht Laville
de achterstand terug tot een goal. Het was zijn eerste opvallende daad.

Zijn tweede volgde snel. Laville kreeg het aan de stok met Monaco's Gallardo. Beiden kregen rood. Er moest kennelijk nog een rekening vereffend worden, want het tweetal was vorig seizoen ook al met elkaar op de vuist gegaan. Het duel werd daarna onvriendelijk. De Senegalees Camara besliste het duel in blessuretijd.

De Braziliaan Edmilson, die schuldig was aan de treffer, maakte zich daarna zo kwaad dat hij tegen een tweede gele kaart opliep en ook voortijdig het veld kon verlaten.
Voor Lyon was het de derde nederlaag op rij. Eerst werd uit bij Nantes verloren, vervolgens ging de ploeg bij Ajax onderuit en nu maakte Monaco duidelijk dat de ploeg aan kracht heeft ingeboet.

(ANP)