Menu
Fortuna Sittard te sterk voor Jong Ajax

Fortuna Sittard te sterk voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 0-3 verloren. De ploeg van Alfons Groenendijk speelde het grootste gedeelte van het duel op de Toekomst met tien man, nadat Danzell Gravenberch in de 28ste minuut met direct rood van het veld werd gestuurd.

De wedstrijd tegen Fortuna Sittard was nog even onzeker vanwege de hevige regenval de afgelopen dagen, maar dankzij goed werk van de terreinmeesters op de Toekomst kon er gewoon worden afgetrapt om 20:00 uur. Het lukte Jong Ajax - met in de basis A-selectiespelers als Thulani Serero, Lasse Schöne en Danny Hoesen - echter niet er een mooie avond van te maken. ,,Ik sta hier met de pest in mijn lijf", zei Alfons Groenendijk na afloop. ,,Vooral omdat dit nu de derde keer op rij is dat we verliezen. In de eerste helft vond ik dat we niet de absolute wil toonden om te winnen. Het was stil in het veld, dat kan niet."

Fortuna Sittard, gesteund door een flink aantal supporters, kwam al na zes minuten op voorsprong. Lasse Schöne raakte de bal kwijt op eigen helft, waarna de Limburgers via Aziz Khalouta meteen toesloegen. Hij gleed de bal na een voorzet van links achter Ajax-doelman Maurits Schmitz. Het duel ging daarna gelijk op, maar toch kreeg de ploeg van Groenendijk nog een flinke tegenvaller te verwerken. Verdediger Danzell Gravenberch maakte in de 28ste minuut een sliding, en werd er met direct rood uitgestuurd. Groenendijk vond het een zware straf. ,,Ik heb er na afloop met Danzell over gesproken. Hij werd eerst vastgehouden. Daarna gleed hij door met zijn been over de bal. De scheidsrechter vond het rood, ik denk dat het maximaal geel was."

Thulani Serero kon ook niet verhinderen dat Fortuna Sittard er met de drie punten vandoor ging. Thulani Serero kon ook niet verhinderen dat Fortuna Sittard er met de drie punten vandoor ging.

In de tweede helft was Ajax met tien man de bovenliggende partij. De Amsterdammers voerden de druk op en waren via onder andere Sheraldo Becker en Danny Hoesen een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Toch was het Fortuna dat het laatste kwartier twee keer achter elkaar toesloeg. In de 76ste minuut maakte invaller Bob Vankan de 0-2, vijf minuten later tekende Lars Gulpen voor de 0-3. Groenendijk: ,,Hoewel we met tien man op het veld stonden, speelden we goed in de tweede helft. De gelijkmaker zou verdiend zijn geweest, maar we hadden ook niet het geluk dat die bal er een keer inviel."

Opstelling Jong Ajax: Schmitz; Martina, Veltman, Gravenberch, Kuipers; Schöne, Bazoer (79. El Hasnaoui), Serero; Sana, Hoesen, Becker (67. Meleg).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Danzell Gravenberch kreeg direct rood van scheidsrechter Martin Perez. Danzell Gravenberch kreeg direct rood van scheidsrechter Martin Perez.
Tobias Sana speelde tegen Fortuna Sittard als linksbuiten. Tobias Sana speelde tegen Fortuna Sittard als linksbuiten.
Alfons Groenendijk probeerde zijn ploeg op scherp te zetten. Alfons Groenendijk probeerde zijn ploeg op scherp te zetten.
Keeper Maurits Schmitz en aanvaller Danny Hoesen gaan het luchtduel aan. Keeper Maurits Schmitz en aanvaller Danny Hoesen gaan het luchtduel aan.
Fortuna Sittard bezorgde Jong Ajax de derde nederlaag op rij. Fortuna Sittard bezorgde Jong Ajax de derde nederlaag op rij.