Menu
Foto's Ajax Kids Club bij Copa Amsterdam!

Foto's Ajax Kids Club bij Copa Amsterdam!

Zaterdag 2 juni voetbalden er twee teams van de Ajax Kids Club tegen de kidsclub van AZ: Team onder 11 jaar en Team onder 9 jaar.

Om 09:00 uur verzamelden de kidsclub-leden zich voor de poort van het legendarische Olympisch Stadion. Lucky was erbij om de kids te begroeten. Na een welkomstwoord gingen de kidscluppers naar de kleedkamer, waar ze in Ajax-tenue werden gehesen.

Omdat de kids normaal gesproken niet in één team spelen, werd de tactiek van de wedstrijd tot in de puntjes doorgenomen. Het was mooi om te zien dat de kids begrepen dat zij een bijzonder team vormden en dat niet iedereen op zijn favoriete positie kon staan. We speelden acht tegen acht in een wedstrijd van 2 keer 20 minuten. Ook het wisselen verliep moeiteloos: ging er iemand uit, dan werd het team vanaf de zijlijn enthousiast aangemoedigd.

Het Ajax Kids Club team onder 11 jaar kwam in de eerste helft met 0-2 achter, maar in de tweede helft kwamen de spelers op stoom en werd er gewonnen met 2-7!

Het team van de Ajax Kids Club onder 9 jaar deed het ook heel goed. Helaas wonnen ze niet van AZ, maar ze speelden een superwedstrijd en het plezier spatte eraf! Lucky heeft er echt van genoten. Hij mocht de beker uitreiken aan het winnende Ajax-team en de kids waren als kinderen zo blij met die prachtige beker!

Het was de eerste keer dat er Ajax Kids Club-teams speelden tijdens de Copa Amsterdam. Maar het is zeker voor herhaling vatbaar. Wat een leuke leden hebben wij en wat kunnen zij goed voetballen!

Dank je wel Ajax Kidscluppers!

Klik hier voor de foto's

Klik HIER voor de foto's