Menu
Foto's Ajax Kids Club Persconferentie

Foto's Ajax Kids Club Persconferentie

Op zaterdag 5 november werd in de officiële perskamer van Ajax de Ajax Kids Club Persconferentie gehouden. Twaalf Kids Club-leden stelden om de beurt hun vragen!

Deze coole kids met reporterambities konden vier spelers van de selectie ondervragen. En dat waren gelijk ook vier hele leuke:

Lorenzo Ebecilio, Jasper Cilissen, Theo Janssen en Derk Boerrigter.

Alle mini-reporters waren helemaal in Ajax-tenue gehuld en zaten klaar met hun vragen toen de spelers eindelijk de perskamer van de Amsterdam ArenA binnen kwamen. Na wat foto's van ouders en een uitleg van de teammanager David Endt ging de persconferentie van start.

Op Sven's vraag 'Wat is het verschil tussen de supporters van Ajax en FC Twente?', antwoordde Theo Janssen:
"Er zijn er misschien iets minder bij FC Twente. En ook verwachten de supporters van Ajax meer dat je wint. Wat op zich goed is natuurlijk."

Thijmen vroeg aan Jasper Cillissen welke keeperstechniek het moeilijkst is om te leren.
Jasper: "Dat is "1 tegen 1. Dit is moeilijk omdat de speler dan heel dichtbij staat en het heel moeilijk is om op te reageren. Er wordt ook heel hard geschoten dus dat is best lastig."

Niels vroeg Lorenzo Ebecilio:
Als je thuis bent, bel je dan ook andere spelers op?
Lorenzo:
"Nee, dat doe ik niet. Ik ga wel met ze om en we spreken wel een af, maar het is niet zo dat ik ze elke dag bel."

Roan vroeg aan Derk Boerrigter:
Kun je goed met commentaar omgaan?
Derk:
"Dat heb ik wel moeten leren denk ik. Toen ik in de jeugd van FC Twente speelde kreeg je bijna nooit echte hele harde commentaren. In de loop van de tijd krijg je andere trainers en die maken je soms met de grond gelijk. Maar dat gaat soms het ene oor in en het andere weer uit, haha."

De spelers beantwoordden alle vragen van de kids heel uitgebreid en hadden er duidelijk plezier in.

Verder zijn we te weten gekomen dat Theo trapt op gevoel, dat Derk niet gedacht had dat hij ooit nog bij Ajax zou terugkomen, dat Lorenzo af en toe wel eens snoept en dat Jasper veel van Carlo L'Ami leert.

Wat een verassende onthullingen allemaal! Sven, Thijmen, Niels, Roan,Tommy, Sten, Finn, David, Jelmer, Steyn, Leon en Sem (en Calvin): jullie hebben het fantastisch gedaan!

Wil jij weten wat er nog meer gevraagd en geantwoord werd?
Klik dan HIER voor de foto's!

Vanaf woensdag 9 november kun je de foto's bekijken op www.ajaxkidsclub.nl