Menu
FOTO'S | Ajax klaar voor seizoensslot

FOTO'S | Ajax klaar voor seizoensslot

De focus van Ajax is volledig gericht op het slot van de competitie. De ploeg van Erik ten Hag hoopt een fraai seizoen met de dubbel te besluiten. De KNVB Beker werd een kleine week geleden reeds gewonnen en op weg naar de landstitel dienen nog 2 hordes genomen te worden: FC Utrecht (thuis) en De Graafschap (uit).

Voor de Ajacieden is het zaak om de draad weer op te pikken na de wrede uitschakeling tegen Tottenham Hotspur. Ajax leek op weg naar de finale van de UEFA Champions League, maar een tegengoal in de 96e minuut van Lucas Moura bepaalde anders. Voor de equipe van Ten Hag kwam een geweldige Europese campagne hardhandig ten einde.

Ten Hag toonde zich kort na de wedstrijd al veerkrachtig, ook al was de droom voor alle Ajacieden uiteengespat. "Het was ook mogelijk geweest. Maar het is historie, het is voorbij. We moeten ons nu weer richten op de volgende dingen. Dat is eerst FC Utrecht." Na de uitlooptraining van donderdag en een vrije dag werd de zaterdag de afsluitende training belegd.

Traktatie met 3 punten
Afgaande daarop lijken de Ajacieden klaar voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Nog 1 keer hoopt Ajax het thuispubliek te trakteren op een mooie pot voetbal. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk 3 punten.

Ajax - FC Utrecht begint zondag - net als alle andere Eredivisie-duels - om 14:30 uur.

Lees ook: Van Boekel & Makkelie arbiters bij laatste 2 competitieduels
Bekijk ook:
Head2Head: Ajax - FC Utrecht

Tekst en beeld: Ajax.nl