Menu
Foto's Mascottes Ajax - Heracles Almelo

Foto's Mascottes Ajax - Heracles Almelo

De wedstrijd van gisteren stond helemaal in het teken van het Fonds Gehandicaptensport. Hoofdsponsor AEGON had de wedstrijd geadopteerd en wilde samen met Ajax op deze manier aandacht besteden aan dit mooie fonds en zorgen dat het nog meer bekendheid krijgt.

Bij de voorontvangst van de Ajax Kids Club kwam er een speciale gast voorbij om de mascottes te begroeten: Ajacied André Ooijer. Samen met Lucky ging hij met alle kids op de foto. Lucky werd van alle kanten geknuffeld en de kids vonden het prachtig om zo officieel op te foto te gaan met een speler van Ajax. Natuurlijk werden er ook handtekeningen uitgedeeld. Zoveel, dat we er ook meteen maar een prijsvraag van hebben gemaakt. Klik HIER voor de pijrsvraag en maak kans op een gesigneerde spelerskaart van André Ooijer.

In aanloop naar de wedstrijd werd er op De toekomst (het jeugdcomplex van Ajax) door AEGON al een clinic georganiseerd, speciaal voor G-kids. G-kids zijn verstandelijk gehandicapte kids die heel veel plezier aan voetbal beleven.

De wedstrijd was ook meteen de start van de nationale collecteweek Fonds Gehandicaptensport. In het stadion werd er dan ook op de omlopen gecollecteerd en het was mooi te zien dat zovelen dit fonds een warm hart toedragen.

Geheel in de lijn van het thema vandaag liepen ook de spelers met G-kids (of G-mascottes in dit geval) het veld op en werden ook de Fun Games gespeeld door G-kids. Dit deden ze allemaal fantastisch en ze genoten met volle teugen.

Het is een mooi initiatief van AEGON om op deze manier aandacht te besteden aan dit fonds. Tenslotte is het niet vanzelfsprekend dat je zonder welke handicap dan ook geboren wordt. De dag was een goede manier om te laten zien dat je met een handicap ook heel goed kunt voetballen!

En oh oh oh wat was het weer genieten gisteren! Zowel voor de mascottes als voor de mensen op de tribune. Na de 1 - 0 in de eerste helft door Theo Jansen kwamen onze Ajacieden echt lekker op gang:
2-0 Lorenzo Ebecilio in de 48e minuut
3-0 Christian Eriksen in de 53e minuut
4-0 Vurnon Anita in de 63e minuut
5-0 Siem de Jong in de 73e minuut
6-0 Kolbeinn Sigthórsson in de 88e minuut

Wat een mooie rentree voor de Ijslandse Ajax-speler Sigthórsson die zes maanden geblesseerd is geweest. Na een mooie assist van Theo Janssen tikte hij de bal in het doel en was de winst binnen. En als kers op de taart: Ajax staat bovenaan!

Bedankt mascottes, voor het geluk brengen. Dat heeft zeker geholpen!

Klik hier voor de foto's

Klik HIER voor de foto's