Menu
Foto's Open Dag

Foto's Open Dag

Op woensdag 29 juli organiseerde Ajax in samenwerking met de Supportersvereniging Ajax zijn Open Dag. 20.000 mensen uit het hele land kwamen naar Amsterdam om samen met andere supporters van deze dag te genieten.

De dag begon een beetje druilerig met een paar druppels regen, maar gelukkig brak om 12.00 uur de zon door en werd het een prachtige dag!

De Ajax Kids Club had zoals elk jaar speciaal voor kinderen het Kidsdorp opgebouwd. vanaf 10.00 uur 's ochtends kon iedereen naar hartelust spelen op allerlei opblaasbare attracties. Zo was er een etende haai, een survivalbaan en een tafelvoetbalspel. De Lucky Discoshow draaide de hele dag vrolijke kinderdiscomuziek om op te swingen. Had je daar geen zin in dan kon je bij het AEGON-doelschieten een balletje trappen om te zien hoe 'balvast' je was. Ook was AEGON er met het evenement 'De Penaltykoning' waar de AEGON-penaltyspecialist van de Open Dag gezocht werd. Bij beide onderdelen konden mooie prijzen gewonnen worden.

Naast leuke spelletjes waren er ook een aantal speciale gasten naar het Kidsdorp gekomen. Lucky de mascotte kon natuurlijk niet ontbreken op deze Ajax-dag. Hij liep rond in het Kidsdorp en op het podium van van hoofdsponsor AEGON kon je zelfs met hem op de foto gaan. De foto kreeg je gratis mee en er zat nog een mooi lijstje omheen als aandenken aan de Open Dag! De Ajax Kids Club had als goed doel de CliniClowns uitgenodigd om in het Kidsdorp aanwezig te zijn. Zij schminkten kids in de kleuren van Ajax en er kon gedraaid worden aan het 'Rad van Fortuin'. Voor een klein bedrag waarmee je de CliniClowns steunde kon je draaien aan het rad en als je geluk had won je een mooie prijs. De Ajax Kids Club had o.a. een gesigneerd T-shirt beschikbaar gesteld en dat wilde natuurlijk iedereen wel winnen!

Om 14.00 uur begon op het grote podium de presentatie van de selectie 2009-2010. Eén voor één werden de spelers naar voren geroepen door gastpresentator Najib Amhali, de caberatier (hij is bekend van televisie en dit is een soort grappemaker). Allernieuwste Ajax-aanwinsten Demy de Zeeuw, Jeroen Verhoeven en Thimothée Atouba maakten de Ajax Open Dag voor het eerst mee en genoten zichtbaar van het feest. Lucky ging met iedereen op de foto en vond het heerlijk om alle spelers van zo dichtbij te zien!

Om 16.00 uur was de Open Dag voorbij. Wat een geweldige Ajax-dag was het en wat ongelofelijk mooi dat al die supporters en Ajax-kids naar Amsterdam waren gekomen. Lucky vond het een van de leukste Open Dagen ooit en kijkt nu alweer uit naar volgend jaar.

Eerst maar even uitrusten van deze dag...Tot volgend jaar allemaal!

 

Om 10.00 uur ging de Open Dag van start. Wat een boel mensen! Om 10.00 uur ging de Open Dag van start. Wat een boel mensen!

Het Kidsdorp was helemaal klaar voor alle kinderen! Het Kidsdorp was helemaal klaar voor alle kinderen!
Het zag er allemaal erg Ajax uit. Het zag er allemaal erg Ajax uit.

 

De CliniClowns waren er ook met de bus! De CliniClowns waren er ook met de bus!

Clown Hoky Poky maakte ballonnenhoeden. Clown Hoky Poky maakte ballonnenhoeden.

Je kon een balletje trappen bij het AEGON doelschietspel. Je kon een balletje trappen bij het AEGON doelschietspel.
Er konden ook mooie 'panna's' gemaakt worden. Er konden ook mooie 'panna's' gemaakt worden.

 

Say Cheese als je op de foto met een Ajax-speler wilt! Say Cheese als je op de foto met een Ajax-speler wilt!

 

Ook Lucky ging de hele dag door met kids op de foto. Ook Lucky ging de hele dag door met kids op de foto.

 

Je kon lekker tafelvoetballen... Je kon lekker tafelvoetballen...
...of even de Ajax Life-krant lezen... ...of even de Ajax Life-krant lezen...
...of je mooie hoed aan iedereen laten zien... ...of je mooie hoed aan iedereen laten zien...
In het doolhof kon je de weg kwijt raken. In het doolhof kon je de weg kwijt raken.
Er was ook van alles te doen voor de allerkleinsten! Er was ook van alles te doen voor de allerkleinsten!
Hap, slik,weg! Hap, slik,weg!
De Ajax Kids Club-leden waren overal te zien! Wat een fantastische Open Dag was dit. Tot volgend jaar allemaal! De Ajax Kids Club-leden waren overal te zien! Wat een fantastische Open Dag was dit. Tot volgend jaar allemaal!