Menu
Foto's Seizoenfinale Ajax Kids Tour Amsterdam

Foto's Seizoenfinale Ajax Kids Tour Amsterdam

Na een aanloop van 7 maanden vond gisteren de seizoenfinale van de Ajax Kids Tour plaats op het jeugdcomplex van Ajax: De Toekomst!

In alle vroegte werden 's ochtends de voorbereidingen getroffen om de dag om 13:00 uur van start te laten gaan. Lucky was erbij en deed alvast een paar rekoefeningen. Er werden namelijk zo'n 400 kids verwacht die hij allemaal wilde knuffelen en wilde bekijken bij allerlei activiteiten.

Na de opening op de Bobby Haarms-tribune bij het hoofdveld ging de dag van start. De kids gingen samen met hun teamleider naar de diverse activiteiten en daarmee was de Ajax Kids Tour seizoenfinale Amsterdam een feit!

In teams van 17 kids werd er deelgenomen aan verschillende spelonderdelen.
* Voetbalwedstrijdjes
* Spelplein: snelheidsschieten, stropdasschieten, het Doel van Aegon en slagvoetbal
* Clinic op de velden en in de nieuwe MiCoach-hal, gegeven door trainers van Ajax
* Meet & Greet in de perskamer van Ajax.

Een vol programma dus, maar wel eentje waar de kids enthousiast doorheen liepen! Het weer zat een ietsiepietsie tegen, maar als echte Ajax-fan en voetballer kun je daar wel tegen. En inderdaad, we zagen mooie moves en fantastische doelpunten!

Aan de jeugdtrainers van Ajax kon je wel zien dat ze vaker clinics geven. Met veel gemak en gezelligheid werden de kids ontvangen. Na een korte uitleg gingen de kids met de trainingsoefeningen aan de slag.

Eén van de hoogtepunten van de dag was de Meet & Greet met spelers van de Ajax-selectie. In twee groepen kwamen de Ajacieden naar de perskamer om alle kids te woord te staan en te voorzien van een handtekening. En natuurlijk konden de kids ook met hun helden op de foto.

De eerste groep spelers:
Theo Janssen, Dmitry Bulykin, Lorenzo Ebecilio en Ricardo van Rhijn.
Theo zag veel 'Theo-shirts' voorbij komen, wat Theo erg leuk vond. Ookal spreekt Dmitry Bulykin nog niet zo goed Nederlands, hij kletste er gezellig op los met de kids. Lorenzo Ebecilio was bij iedereen populair en Ricardo van Rhijn heeft echt álles getekend...van petten tot shirts naar armen en benen.

In de tweede groep zaten:
Christian Eriksen, Kenneth Vermeer, Kolbeinn Sigthórsson, Eyong Enoh en Nicolás Lodeiro.
De nummer 8 van Ajax, Christian Eriksen, had na de anderhalf uur durende signeersessie een lamme hand, maar dat maakte hem niets uit; hij maakte een babbeltje met bijna alle kids. Eyong Enoh zorgde dat ook de kleinste Ajaciedjes goed zichtbaar waren op de groepsfoto die met elk team gemaakt werd. Voor Kolbeinn Sigthórsson was het zijn tweede Ajax Kids Tour maar keek nog steeds zijn ogen uit en Nicolós Lodeiro had lol met iedereen.

Om 17:00 uur vond de afsluiting plaats op het hoofdveld. Alle kids werden bedankt voor hun komst uit alle hoeken van Nederland. Als herinnering werd er op het veld een mooie groepsfoto gemaakt.

Alle foto's - waaronder de groepsfoto - zijn te zien in de fototool. Kun jij Lucky spotten op de groepsfoto?

Klik hier voor de foto's

Klik HIER om naar de foto's te gaan