Menu
Fotoverslag afscheid Bobby Haarms

Fotoverslag afscheid Bobby Haarms

Tijdens de afscheidsceremonie van Bobby Haarms waren duizenden supporters, familieleden, vrienden en oud-collega’s aanwezig. Een indrukwekkende plechtigheid vastgelegd in beeld.

Foto's: Gerard van Hees

Onder een luid applaus en een staande ovatie van duizenden aanwezigen werd de witte kist met de rode baan het veld op gedragen. Onder een luid applaus en een staande ovatie van duizenden aanwezigen werd de witte kist met de rode baan het veld op gedragen.
Onder andere Jari Litmanen en Piet Schrijvers flankeerden de dragers van de kist. Onder andere Jari Litmanen en Piet Schrijvers flankeerden de dragers van de kist.
Veel prominente (oud-)Ajacieden waren aanwezig tijdens de plechtigheid. Veel prominente (oud-)Ajacieden waren aanwezig tijdens de plechtigheid.
David Endt haalde herinneringen op aan Haarms. Op de achtergrond de Amsterdam ArenA waar Haarms, sinds de verhuizing vanuit de Meer, tot 2000 op de bank zat. David Endt haalde herinneringen op aan Haarms. Op de achtergrond de Amsterdam ArenA waar Haarms, sinds de verhuizing vanuit de Meer, tot 2000 op de bank zat.
Voormalig Ajax-trainer Louis van Gaal sprak met liefde over Haarms. De nieuwe trainer van Bayern München kreeg een groot applaus van het Ajax-publiek. Voormalig Ajax-trainer Louis van Gaal sprak met liefde over Haarms. De nieuwe trainer van Bayern München kreeg een groot applaus van het Ajax-publiek.
Henk Voors (Ajax-supportersbeleid) en Dini van Moock (buurvrouw Haarms) hielden samen een speech, waarin de nadruk lag op Bob's unieke relatie met de supporters. Henk Voors (Ajax-supportersbeleid) en Dini van Moock (buurvrouw Haarms) hielden samen een speech, waarin de nadruk lag op Bob's unieke relatie met de supporters.
Voorzitter Uri Coronel was de laatste spreker en maakte bekend dat Haarms vanaf nu een eigen tribune heeft. Voorzitter Uri Coronel was de laatste spreker en maakte bekend dat Haarms vanaf nu een eigen tribune heeft.
Danny Blind onthulde de Bob Haarms Tribune. Danny Blind onthulde de Bob Haarms Tribune.
Kees Prins zong vol overgave ‘Mijn club’. Kees Prins zong vol overgave ‘Mijn club’.
De fakkels werden ontstoken tijdens het zingen van 'Mijn club'. De fakkels werden ontstoken tijdens het zingen van 'Mijn club'.
Algemeen directeur Rik van den Boog was zaterdag ceremoniemeester. Algemeen directeur Rik van den Boog was zaterdag ceremoniemeester.
Supporters kregen de gelegenheid om afscheid te nemen van Bobby Haarms. Supporters kregen de gelegenheid om afscheid te nemen van Bobby Haarms.
Ajax en zijn supporters zullen je missen. Ajax en zijn supporters zullen je missen.
De Goede Beul kan vredig rusten. De Goede Beul kan vredig rusten.
De rouwstoet trok langs het Supportershome. De rouwstoet trok langs het Supportershome.
Na het Supportershome ging de stoet langs de ArenA. Ook hier was het ontzettend druk. Na het Supportershome ging de stoet langs de ArenA. Ook hier was het ontzettend druk.
Rond 14.30 uur kwam de stoet aan bij de begraafplaats, waar Haarms in besloten kring werd begraven. Rond 14.30 uur kwam de stoet aan bij de begraafplaats, waar Haarms in besloten kring werd begraven.


Bobby Haarms

1934-2009