Menu
Fotoverslag Ajax - AZ (3-0)

Fotoverslag Ajax - AZ (3-0)

Ajax plaatste zich via een 3-0 zege op AZ voor de derde voorronde van de Champions League. Goals van Heitinga, Donk (eigen doelpunt) en Gabri waren voldoende om de 2-1 uitnederlaag weg te poetsen. Kijk hier voor het fotoverslag.

Het is beslist. Gabri maakt op aangeven van Huntelaar de 3-0. Het is beslist. Gabri maakt op aangeven van Huntelaar de 3-0.
Edgar Davids was met zijn routine en zijn inzet weer van grote waarde voor zijn ploeg. Edgar Davids was met zijn routine en zijn inzet weer van grote waarde voor zijn ploeg.
Ryan Babel begon aan de rechterkant en verhuisde naar links toen De Mul Mitea verving. Ryan Babel begon aan de rechterkant en verhuisde naar links toen De Mul Mitea verving.
Nicolae Mitea begon verrassend als linksbuiten, maar na een halfuur werd de Roemeen vervangen door Tom de Mul. Nicolae Mitea begon verrassend als linksbuiten, maar na een halfuur werd de Roemeen vervangen door Tom de Mul.
Tom de Mul kwam na een halfuur binnen de lijnen en zorgde met zijn snelheid voor extra dreiging. Tom de Mul kwam na een halfuur binnen de lijnen en zorgde met zijn snelheid voor extra dreiging.
Klaas Jan Huntelaar scoorde niet maar de spits was zeer actief en hij stelde Gabri in staat de 3-0 binnen te tikken. Klaas Jan Huntelaar scoorde niet maar de spits was zeer actief en hij stelde Gabri in staat de 3-0 binnen te tikken.
John Heitinga schiet de zeer belangrijke eerste treffer binnen. John Heitinga schiet de zeer belangrijke eerste treffer binnen.
George Ogararu speelde een zeer solide wedstrijd aan de rechterkant. George Ogararu speelde een zeer solide wedstrijd aan de rechterkant.
Maarten Stekelenburg keepte weer een puike wedstrijd. Hier wordt hij bedankt door Johnny Heitinga voor een goede redding. Maarten Stekelenburg keepte weer een puike wedstrijd. Hier wordt hij bedankt door Johnny Heitinga voor een goede redding.
De Ajax-supporters stonden weer massaal achter hun club in de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De Ajax-supporters stonden weer massaal achter hun club in de belangrijkste wedstrijd van het jaar.
Henk ten Cate en Alfons Groenendijk kunnen na afloop hun geluk niet op. Henk ten Cate en Alfons Groenendijk kunnen na afloop hun geluk niet op.
Belangrijke steunpilaren Zdenek Grygera, Jaap Stam en Wesley Sneijder werden gemist, maar Ajax klaarde de klus. Belangrijke steunpilaren Zdenek Grygera, Jaap Stam en Wesley Sneijder werden gemist, maar Ajax klaarde de klus.
De supportersverenigingen SVA en AFCA namen na de wedstrijd afscheid van de vertrekkende Zdenek Grygera, Roger en Fred Grim. De supportersverenigingen SVA en AFCA namen na de wedstrijd afscheid van de vertrekkende Zdenek Grygera, Roger en Fred Grim.