Menu
Fotoverslag Ajax - Espanyol (0-2)

Fotoverslag Ajax - Espanyol (0-2)

Ajax verloor de UEFA Cupwedstrijd tegen RDC Espanyol met 0-2. Pandiani en Corominas brachten de Ajacieden in de Amsterdam ArenA in een mineurstemming. Bekijk hier het fotoverslag.

De vertrouwde aanblik vlak voor een Europees duel van Ajax in de Amsterdam ArenA. Ruim 41.000 toeschouwers begroetten de spelers met uitbundig vlagvertoon. De vertrouwde aanblik vlak voor een Europees duel van Ajax in de Amsterdam ArenA. Ruim 41.000 toeschouwers begroetten de spelers met uitbundig vlagvertoon.
Roger was een helft van de partij bij de thuisploeg. De oud-speler van Espanyol zorgde vanaf het middenveld voor aanvallende impulsen over links. Na de rust nam Nicolae Mitea zijn plaats over. Roger was een helft van de partij bij de thuisploeg. De oud-speler van Espanyol zorgde vanaf het middenveld voor aanvallende impulsen over links. Na de rust nam Nicolae Mitea zijn plaats over.
Wesley Sneijder is verwikkeld in een fel lijf-aan-lijf-duel. De aanvallende middenvelder stichtte vooral gevaar met zijn vrije trappen, net buiten het Spaanse strafschopgebied. Ook Sneijder slaagde er niet in doelman Gorka Iraizoz te verslaan. Wesley Sneijder is verwikkeld in een fel lijf-aan-lijf-duel. De aanvallende middenvelder stichtte vooral gevaar met zijn vrije trappen, net buiten het Spaanse strafschopgebied. Ook Sneijder slaagde er niet in doelman Gorka Iraizoz te verslaan.
Gabri komt net niet bij de bal. De Spanjaard verrichtte nuttig werk op het middenveld. Uiteindelijk moest ook hij capituleren. Gabri komt net niet bij de bal. De Spanjaard verrichtte nuttig werk op het middenveld. Uiteindelijk moest ook hij capituleren.
Grygera zag een doelpoging op de paal eindigen. De Tsjech vormde vanaf het beginsignaal met John Heitinga het verdedigende hart van Ajax. Grygera zag een doelpoging op de paal eindigen. De Tsjech vormde vanaf het beginsignaal met John Heitinga het verdedigende hart van Ajax.
Aanvoerder Klaas Jan Huntelaar werkte hard, maar was telkens ongelukkig of onzuiver in de afronding. Aanvoerder Klaas Jan Huntelaar werkte hard, maar was telkens ongelukkig of onzuiver in de afronding.
Een tegenstander test de kwaliteit en rekbaarheid van het Ajax-shirt van Hedwiges Maduro. De controlerende middenvelder bleef halverwege achter in de kleedkamer. Jan Vertonghen was zijn vervanger. Een tegenstander test de kwaliteit en rekbaarheid van het Ajax-shirt van Hedwiges Maduro. De controlerende middenvelder bleef halverwege achter in de kleedkamer. Jan Vertonghen was zijn vervanger.
George Ogararu speelde een goede wedstrijd als rechtsback. De Roemeen lijkt zich steeds beter thuis te voelen in het Ajax-collectief. Hier brengt hij Espanyol-speler Mohamed El Yaagoubi fraai uit balans. George Ogararu speelde een goede wedstrijd als rechtsback. De Roemeen lijkt zich steeds beter thuis te voelen in het Ajax-collectief. Hier brengt hij Espanyol-speler Mohamed El Yaagoubi fraai uit balans.
Thomas Vermaelen speelde negentig minuten lang linksback. Zijn ploeggenoot Urby Emanuelson ontbrak tegen Espanyol vanwege een schorsing. Thomas Vermaelen speelde negentig minuten lang linksback. Zijn ploeggenoot Urby Emanuelson ontbrak tegen Espanyol vanwege een schorsing.
Jan Vertonghen trakteerde het ArenA-publiek in de tweede helft op enkele fraaie staaltjes voetbal. De Belg werd ingebracht als extra slot op de deur in de Ajax-defensie. Vertonghen was een keer van afstand dichtbij een goal. Ook de lange bal hanteerde de verdediger enkele malen met verve. Jan Vertonghen trakteerde het ArenA-publiek in de tweede helft op enkele fraaie staaltjes voetbal. De Belg werd ingebracht als extra slot op de deur in de Ajax-defensie. Vertonghen was een keer van afstand dichtbij een goal. Ook de lange bal hanteerde de verdediger enkele malen met verve.