Menu
Fotoverslag Ajax - FC Utrecht (2-0)

Fotoverslag Ajax - FC Utrecht (2-0)

FC Utrecht had weinig in te brengen tegen Ajax. Doelman Maarten Stekelenburg beleefde een rustige middag. De Ajacieden zijn de tweede seizoenshelft prima gestart. Bekijk hier het fotoverslag van Ajax - FC Utrecht (2-0).

John Heitinga liet alle Ajacieden in de ArenA al na elf minuten juichen. Na een prima actie van Tom de Mul belandde de bal via Gabri voor de voeten van de controlerende middenvelder. Heitinga bedacht zich niet en pegelde de bal van afstand in het doel: 1-0. John Heitinga liet alle Ajacieden in de ArenA al na elf minuten juichen. Na een prima actie van Tom de Mul belandde de bal via Gabri voor de voeten van de controlerende middenvelder. Heitinga bedacht zich niet en pegelde de bal van afstand in het doel: 1-0.
Een dubbele eentwee met Wesley Sneijder leverde Ajax vroeg in de wedstrijd een tweede treffer op. Ryan Babel ging de combinatie aan met Wesley Sneijder. De aanvaller bediende de middenvelder uiteindelijk op maat, met een hakje. Een dubbele eentwee met Wesley Sneijder leverde Ajax vroeg in de wedstrijd een tweede treffer op. Ryan Babel ging de combinatie aan met Wesley Sneijder. De aanvaller bediende de middenvelder uiteindelijk op maat, met een hakje.
Wesley Sneijder was de maker van de, prachtige, 2-0. De middenvelder ontkwam niet aan pittige lijf-aan-lijfduels op het middenveld. Wesley Sneijder was de maker van de, prachtige, 2-0. De middenvelder ontkwam niet aan pittige lijf-aan-lijfduels op het middenveld.
Aanvoerder Jaap Stam kreeg meerdere keren de kans op te stomen richting het Utrechtse doel. Het illustreerde de onmacht bij de gasten om de Amsterdammers van zich af te houden. Utrecht-doelman Michel Vorm zag menige Ajacied van heel dichtbij. Aanvoerder Jaap Stam kreeg meerdere keren de kans op te stomen richting het Utrechtse doel. Het illustreerde de onmacht bij de gasten om de Amsterdammers van zich af te houden. Utrecht-doelman Michel Vorm zag menige Ajacied van heel dichtbij.
Rechtsbuiten Tom de Mul behoorde tot de uitblinkers bij de thuisploeg. De Belg wervelde over het veld en verzond menige voorzet op maat. Rechtsbuiten Tom de Mul behoorde tot de uitblinkers bij de thuisploeg. De Belg wervelde over het veld en verzond menige voorzet op maat.
Leonardo maakte tien minuten in de tweede helft zijn officiële debuut als Ajacied. De Braziliaan wisselde verschillende keren van positie met Klaas Jan Huntelaar. De aanvallers opereerden beurtelings als linkerspits en als midvoor. Leonardo maakte tien minuten in de tweede helft zijn officiĆ«le debuut als Ajacied. De Braziliaan wisselde verschillende keren van positie met Klaas Jan Huntelaar. De aanvallers opereerden beurtelings als linkerspits en als midvoor.
Maarten Stekelenburg kreeg van alle Ajacieden het minste te doen. De doelman was desondanks alert. Stekelenburg behield zijn concentratie en kwam nooit in de problemen. Maarten Stekelenburg kreeg van alle Ajacieden het minste te doen. De doelman was desondanks alert. Stekelenburg behield zijn concentratie en kwam nooit in de problemen.
Urby Emanuelson vecht een persoonlijk duel uit met Rick Kruys. De middenvelders kennen elkaar goed van Jong Oranje. De Ajacied kwam in de meeste gevallen als winnaar uit de strijd. Urby Emanuelson vecht een persoonlijk duel uit met Rick Kruys. De middenvelders kennen elkaar goed van Jong Oranje. De Ajacied kwam in de meeste gevallen als winnaar uit de strijd.
Ook Zdenek Grygera trok een paar keer mee ten aanval. De Tsjechische centrale verdediger speelde een solide wedstrijd. Ook Zdenek Grygera trok een paar keer mee ten aanval. De Tsjechische centrale verdediger speelde een solide wedstrijd.
Klaas Jan Huntelaar kiest het luchtruim. De spits werkte hard, maar had op beslissende momenten geen geluk. Uiteindelijk kregen meerdere Ajacieden kansen om de score verder uit te bouwen. Helaas bleef het bij twee Amsterdamse treffers. Klaas Jan Huntelaar kiest het luchtruim. De spits werkte hard, maar had op beslissende momenten geen geluk. Uiteindelijk kregen meerdere Ajacieden kansen om de score verder uit te bouwen. Helaas bleef het bij twee Amsterdamse treffers.