Menu
Fotoverslag Ajax - Feyenoord (4-1)

Fotoverslag Ajax - Feyenoord (4-1)

Ajax besloot de Klassieker met een glansrijke zege op Feyenoord: 4-1. In de ArenA werd Wesley Sneijder gehuldigd als Ajacied van de wedstrijd en maakte Edgar Davids zijn rentree. Bekijk hier de mooiste foto's uit Ajax - Feyenoord.

Edgar Davids keerde tegen Feyenoord overtuigend terug in de basiself van 'zijn' Ajax. Feyenoorder Alfred Schreuder is hier van heel nabij getuige van de terugkeer van de Ajacied. Ook de Feyenoorder slaagde er niet in Davids te stoppen. Edgar Davids keerde tegen Feyenoord overtuigend terug in de basiself van 'zijn' Ajax. Feyenoorder Alfred Schreuder is hier van heel nabij getuige van de terugkeer van de Ajacied. Ook de Feyenoorder slaagde er niet in Davids te stoppen.
Ryan Babel begon in de spits. De aanvaller scoorde zelf niet, maar bereidde wel twee treffers voor. Hier legt de Ajacied de bal af op Wesley Sneijder. De middenvelder schoot de 2-0 vervolgens voorbij Feyenoord-doelman Henk Timmer. Ryan Babel begon in de spits. De aanvaller scoorde zelf niet, maar bereidde wel twee treffers voor. Hier legt de Ajacied de bal af op Wesley Sneijder. De middenvelder schoot de 2-0 vervolgens voorbij Feyenoord-doelman Henk Timmer.
Wesley Sneijder trekt zich niets aan van Timothy Derijck en scoort zijn derde treffer van de middag. De aanvoerder had met zijn inbreng een riant aandeel in de zege op Feyenoord: 4-1. Wesley Sneijder trekt zich niets aan van Timothy Derijck en scoort zijn derde treffer van de middag. De aanvoerder had met zijn inbreng een riant aandeel in de zege op Feyenoord: 4-1.
Gabri vertolkte een glansrol binnen de thuisploeg. De Spanjaard verrichtte bergen uiterst nuttig werk op het middenveld. Waar de bal was, daar was bijna altijd ook Gabri. Gabri vertolkte een glansrol binnen de thuisploeg. De Spanjaard verrichtte bergen uiterst nuttig werk op het middenveld. Waar de bal was, daar was bijna altijd ook Gabri.
Rechtsbuiten Tom de Mul was een voortdurende plaag voor zijn directe tegenstander André Bahia. Ook de Belg behoorde tot de uitblinkers. Rechtsbuiten Tom de Mul was een voortdurende plaag voor zijn directe tegenstander AndrĂ© Bahia. Ook de Belg behoorde tot de uitblinkers.
Thomas Vermaelen verslaat Angelos Charisteas in een luchtduel. De Belg was zeker in de lucht bijna niet te verslaan. Vermaelen vormde met John Heitinga een solide centraal verdedigingsduo. Jaap Stam (geschorst) en Zdenek Grygera (geblesseerd) ontbraken. Thomas Vermaelen verslaat Angelos Charisteas in een luchtduel. De Belg was zeker in de lucht bijna niet te verslaan. Vermaelen vormde met John Heitinga een solide centraal verdedigingsduo. Jaap Stam (geschorst) en Zdenek Grygera (geblesseerd) ontbraken.
Ook John Heitinga laat oud-Ajacied Angelos Charisteas kansloos in een luchtduel. De Griek was wel de maker van de enige Rotterdamse treffer van de middag. Drie minuten voor de rust bepaalde Charisteas de tussenstand op 3-1. Ook John Heitinga laat oud-Ajacied Angelos Charisteas kansloos in een luchtduel. De Griek was wel de maker van de enige Rotterdamse treffer van de middag. Drie minuten voor de rust bepaalde Charisteas de tussenstand op 3-1.
Leonardo schiet vanaf de rand zestien op het doel van Henk Timmer. De Ajacied speelde zijn eerste Klassieker tegen zijn oude club Feyenoord. De Braziliaan werd een kwartier voor het einde gewisseld voor Kenneth Perez. Leonardo schiet vanaf de rand zestien op het doel van Henk Timmer. De Ajacied speelde zijn eerste Klassieker tegen zijn oude club Feyenoord. De Braziliaan werd een kwartier voor het einde gewisseld voor Kenneth Perez.
George Ogararu vecht een verbeten duel uit met André Bahia. Ryan Babel kijkt toe hoe de Roemeense rechtsback het er van afbrengt tegen de Feyenoorder. George Ogararu vecht een verbeten duel uit met AndrĂ© Bahia. Ryan Babel kijkt toe hoe de Roemeense rechtsback het er van afbrengt tegen de Feyenoorder.
Maarten Stekelenburg is meester over een hoge bal. De keeper kreeg in de Klassieker niet bijster veel te doen. Maarten Stekelenburg is meester over een hoge bal. De keeper kreeg in de Klassieker niet bijster veel te doen.
De Ajacieden hebben alle reden tot juichen. Ryan Babel, Wesley Sneijder en Edgar Davids vieren alvast een klein feestje. De overwinning op Feyenoord is bijna zeker gesteld. De Ajacieden hebben alle reden tot juichen. Ryan Babel, Wesley Sneijder en Edgar Davids vieren alvast een klein feestje. De overwinning op Feyenoord is bijna zeker gesteld.