Menu
Fotoverslag Ajax - RKC Waalwijk (3-1)

Fotoverslag Ajax - RKC Waalwijk (3-1)

Ajax bereikte voor het tweede jaar achter elkaar de finale van de KNVB Beker door een 3-1 overwinning op RKC Waalwijk. Wesley Sneijder, Gabri en Nicolae Mitea scoorden. Kijk hier voor het fotoverslag van de bekerwedstrijd.

Voor de wedstrijd maakte Ajax bekend dat nummer 14 nooit meer door een speler van Ajax 1 gedragen zal worden. De man die dat nummer wereldberoemd maakte, Johan Cruijff, geeft hier nog even voetbalcollege aan voorzitter John Jaakke en directeur Maarten Fontein. Voor de wedstrijd maakte Ajax bekend dat nummer 14 nooit meer door een speler van Ajax 1 gedragen zal worden. De man die dat nummer wereldberoemd maakte, Johan Cruijff, geeft hier nog even voetbalcollege aan voorzitter John Jaakke en directeur Maarten Fontein.
Ryan Babel was weer zeer dreigend als linkeraanvaller. Hij werd in de tweede helft afgelost door Kenneth Perez. Ryan Babel was weer zeer dreigend als linkeraanvaller. Hij werd in de tweede helft afgelost door Kenneth Perez.
John Heitinga speelde een solide wedstrijd als centrale verdediger. Gelukkig voor de echte Ajacied werd zijn schoonheidsfoutje, hij schoot de bal in eigen doel, Ajax niet fataal. John Heitinga speelde een solide wedstrijd als centrale verdediger. Gelukkig voor de echte Ajacied werd zijn schoonheidsfoutje, hij schoot de bal in eigen doel, Ajax niet fataal.
Edgar Davids werd een aantal keren stevig aangepakt, maar de ervaren middenvelder bleef keurig overeind. Edgar Davids werd een aantal keren stevig aangepakt, maar de ervaren middenvelder bleef keurig overeind.
Klaas Jan Huntelaar kreeg buiten het gezichtsveld van scheidsrechter Bossen een tik op zijn neus. Klaas Jan Huntelaar kreeg buiten het gezichtsveld van scheidsrechter Bossen een tik op zijn neus.
Thomas Vermaelen heerste in de lucht. Thomas Vermaelen heerste in de lucht.
Kenneth Perez verving Ryan Babel en maakte een uitstekende invalbeurt. Kenneth Perez verving Ryan Babel en maakte een uitstekende invalbeurt.
Invaller Nicolae Mitea gooide de wedstrijd in het slot met zijn doelpunt in de 88ste minuut. De Roemeen viert hier de 3-1 met Klaas Jan Huntelaar. Invaller Nicolae Mitea gooide de wedstrijd in het slot met zijn doelpunt in de 88ste minuut. De Roemeen viert hier de 3-1 met Klaas Jan Huntelaar.
Urby Emanuelson kweet zich prima van zijn verdedigende taak en was ook aan de andere kant van het veld zeer nuttig voor Ajax. Urby Emanuelson kweet zich prima van zijn verdedigende taak en was ook aan de andere kant van het veld zeer nuttig voor Ajax.