Menu
Fotoverslag Ajax - sc Heerenveen (4-1)

Fotoverslag Ajax - sc Heerenveen (4-1)

Ajax behield de koppositie in de Eredivisie door sc Heerenveen met 4-1 terug te wijzen. Suárez (2x), Vermaelen en Schilder scoorden voor Ajax in de ArenA. Kijk hier voor het fotoverslag.

Vlak voor rust kopt Thomas Vermaelen Ajax naar een 2-1 voorsprong. Vlak voor rust kopt Thomas Vermaelen Ajax naar een 2-1 voorsprong.
Voor de wedstrijd onthulde voorzitter John Jaakke ter ere van Johan Cruijff een levensgroot doek. De tekst van het doek (72 x 8 meter), dat in de noordelijke nok van het stadion hangt, luidt: De enige nummer 14. Voor altijd. Johan Cruijff, Ajacied. Voor de wedstrijd onthulde voorzitter John Jaakke ter ere van Johan Cruijff een levensgroot doek. De tekst van het doek (72 x 8 meter), dat in de noordelijke nok van het stadion hangt, luidt: De enige nummer 14. Voor altijd. Johan Cruijff, Ajacied.
De nieuwste aanwinst Albert Luque volgde de wedstrijd vanaf de tribune. Hij werd voorafgaand aan het duel voorgesteld aan de Ajax-supporters. De nieuwste aanwinst Albert Luque volgde de wedstrijd vanaf de tribune. Hij werd voorafgaand aan het duel voorgesteld aan de Ajax-supporters.
Jurgen Colin troeft een der Friezen af in het duel. Jurgen Colin troeft een der Friezen af in het duel.
Laurent Delorge verving Gabri tegen Heerenveen en speelde een prima wedstrijd. Laurent Delorge verving Gabri tegen Heerenveen en speelde een prima wedstrijd.
Hedwiges Maduro speelde een goede eerste helft, maar moest halverwege vervangen worden met wat een lichte hersenschudding zou blijken te zijn. Hedwiges Maduro speelde een goede eerste helft, maar moest halverwege vervangen worden met wat een lichte hersenschudding zou blijken te zijn.
Klaas Jan Huntelaar contra Gianni Zuiverloon. Klaas Jan Huntelaar contra Gianni Zuiverloon.
Robbert Schilder kwam na rust in het veld voor Hedwiges Maduro en scoorde even later de 3-1. Robbert Schilder kwam na rust in het veld voor Hedwiges Maduro en scoorde even later de 3-1.
Kennedy was met drie assists van grote waarde voor Ajax. Kennedy was met drie assists van grote waarde voor Ajax.
Maarten Stekelenburg redde een paar keer fraai en voetbalde goed mee. Maarten Stekelenburg redde een paar keer fraai en voetbalde goed mee.
Luis Suárez haalt uit en maakt op schitterende wijze de 4-1 voor Ajax. Luis Suárez haalt uit en maakt op schitterende wijze de 4-1 voor Ajax.
Ismael Urzaiz maakte indruk met zijn fysiek. De spits mocht tegen Heerenveen zo'n twintig minuten ritme opdoen. Ismael Urzaiz maakte indruk met zijn fysiek. De spits mocht tegen Heerenveen zo'n twintig minuten ritme opdoen.