Menu
Fotoverslag Bekerfinale AZ - Ajax

Fotoverslag Bekerfinale AZ - Ajax

Ajax won voor de 17de keer de KNVB Beker door na strafschoppen AZ voor te blijven. Huntelaar scoorde in de reguliere speeltijd, Stekelenburg stopte de penalty van Donk en Davids scoorde de beslissende strafschop. Kijk hier voor het fotoverslag.

Ryan Babel begon samen met Klaas Jan Huntelaar in de spits. Ryan Babel begon samen met Klaas Jan Huntelaar in de spits.
Al na drie minuten kwam Ajax met 1-0 achter door een goal van Dembele. Al na drie minuten kwam Ajax met 1-0 achter door een goal van Dembele.
Klaas Jan Huntelaar scoorde weer in de bekerfinale. Klaas Jan Huntelaar scoorde weer in de bekerfinale.
Wesley Sneijder viel vlak voor het einde met kramp uit. Toen had de middenvelder al wel de assist gegeven voor de gelijkmaker van Huntelaar. Wesley Sneijder viel vlak voor het einde met kramp uit. Toen had de middenvelder al wel de assist gegeven voor de gelijkmaker van Huntelaar.
Tot zijn zichtbare verdriet moet Gabri met een rode kaart de strijd staken. Tot zijn zichtbare verdriet moet Gabri met een rode kaart de strijd staken.
Thomas Vermaelen groeide in de wedstrijd en bleef ijzig kalm toen het zijn beurt was een strafschop te nemen. Thomas Vermaelen groeide in de wedstrijd en bleef ijzig kalm toen het zijn beurt was een strafschop te nemen.
Jaap Stam kan zich nog net voor de bal gooien en voorkomt zodat AZ alsnog op voorsprong komt. Jaap Stam kan zich nog net voor de bal gooien en voorkomt zodat AZ alsnog op voorsprong komt.
Ajax in een korte 'time out' voordat de verlenging begint. Ajax in een korte 'time out' voordat de verlenging begint.
De spanning tijdens de strafschoppenserie. De spanning tijdens de strafschoppenserie.
Maarten Stekelenburg stopt de penalty van Ryan Donk. Maarten Stekelenburg stopt de penalty van Ryan Donk.
Edgar Davids schiet de winnende penalty binnen. Edgar Davids schiet de winnende penalty binnen.
Aanvoerder Jaap Stam heft de KNVB Beker. Aanvoerder Jaap Stam heft de KNVB Beker.
Trainer Henk ten Cate met een wel heel kleine uitvoering van de Cup. Trainer Henk ten Cate met een wel heel kleine uitvoering van de Cup.
De blije Ajacieden tonen de beker aan het publiek. De blije Ajacieden tonen de beker aan het publiek.
Een trotse Henk ten Cate is blij met de KNVB Beker. Een trotse Henk ten Cate is blij met de KNVB Beker.
Edgar Davids draagt vol trots de KNVB Beker door het stadion. Edgar Davids draagt vol trots de KNVB Beker door het stadion.
De groep met de beker, de bloemen en de traditionele badjassen. De groep met de beker, de bloemen en de traditionele badjassen.
Sneijder, Davids en Babel genieten in de kleedkamer van de bekerwinst.
Gabri en George Ogararu genieten van het moment van glorie. Gabri en George Ogararu genieten van het moment van glorie.
Ook Hedwiges Maduro heeft een aandeel in het veroveren van de KNVB Beker. Ook Hedwiges Maduro heeft een aandeel in het veroveren van de KNVB Beker.
De eerste grote prijs voor jongeling Gregory van der Wiel. De eerste grote prijs voor jongeling Gregory van der Wiel.
De geblesseerde Zdenek Grygera kwam zijn teamgenoten natuurlijk ook aanmoedigen en poseert met Stam en de Cup. De geblesseerde Zdenek Grygera kwam zijn teamgenoten natuurlijk ook aanmoedigen en poseert met Stam en de Cup.