Menu
Fotoverslag John Heitinga

Fotoverslag John Heitinga

Het hing al in de lucht, maar nu is het zeker. John Heitinga vertrekt aan het eind van het seizoen naar Atlético Madrid. Bekijk hier zijn prachtige periode bij Ajax in foto’s.

Johnny Heitinga begon op zijn zevende bij de jeugdopleiding van Ajax. Hier poseert hij als mascotte in de Meer met Marc Overmars. Johnny Heitinga begon op zijn zevende bij de jeugdopleiding van Ajax. Hier poseert hij als mascotte in de Meer met Marc Overmars.
John Heitinga als D-pupil (bovenste rij derde van rechts). In dit team speelde hij al samen met onder andere Wesley Sneijder (derde van rechts, onderste rij) en Boy Waterman (keeper rechts). John Heitinga als D-pupil (bovenste rij derde van rechts). In dit team speelde hij al samen met onder andere Wesley Sneijder (derde van rechts, onderste rij) en Boy Waterman (keeper rechts).
Heitinga maakte zijn officiële Ajax-debuut onder trainer Co Adriaanse. Op 26 augustus 2001 kwam hij tijdens Feyenoord - Ajax als invaller in het veld. Heitinga maakte zijn officiële Ajax-debuut onder trainer Co Adriaanse. Op 26 augustus 2001 kwam hij tijdens Feyenoord - Ajax als invaller in het veld.
En tijdens zijn debuut was er meteen reden tot juichen. Ajax won met 1-2. Beide doelpunten werden gemaakt in de twintig minuten dat Heitinga in het veld stond. En tijdens zijn debuut was er meteen reden tot juichen. Ajax won met 1-2. Beide doelpunten werden gemaakt in de twintig minuten dat Heitinga in het veld stond.
In zijn eerste seizoen veroverde Heitinga meteen het kampioenschap: reden voor een feestje. Helaas voor de jonge Alphenaar miste hij een groot deel van de tweede seizoenshelft vanwege een blessure. In zijn eerste seizoen veroverde Heitinga meteen het kampioenschap: reden voor een feestje. Helaas voor de jonge Alphenaar miste hij een groot deel van de tweede seizoenshelft vanwege een blessure.
In actie tijdens de Klassieker in seizoen 2003-2004. In actie tijdens de Klassieker in seizoen 2003-2004.
Strijdend op het hoogste voetbalpodium: de Champions League (seizoen 2003-2004). Strijdend op het hoogste voetbalpodium: de Champions League (seizoen 2003-2004).
Het tweede kampioenschap met Ajax in seizoen 2003-2004. Heitinga bedankt na afloop het Ajax-publiek. Het tweede kampioenschap met Ajax in seizoen 2003-2004. Heitinga bedankt na afloop het Ajax-publiek.
Feest in de kleedkamer na afloop van de gewonnen bekerfinale tegen AZ. Feest in de kleedkamer na afloop van de gewonnen bekerfinale tegen AZ.
Heitinga toont de Ajax-supporters op het Museumplein de KNVB Beker (mei 2007). Heitinga toont de Ajax-supporters op het Museumplein de KNVB Beker (mei 2007).
Als verdedigende Ajacied pikt Heitinga regelmatig een doelpuntje mee. Hier heeft hij in de play-offs van afgelopen seizoen gescoord tegen AZ. Als verdedigende Ajacied pikt Heitinga regelmatig een doelpuntje mee. Hier heeft hij in de play-offs van afgelopen seizoen gescoord tegen AZ.
Heitinga legt nadat hij tijdens de laatste editie van de Klassieker heeft gescoord zijn hand op zijn Ajax-hart. Heitinga legt nadat hij tijdens de laatste editie van de Klassieker heeft gescoord zijn hand op zijn Ajax-hart.
Voor aanvang van Ajax - De Graafschap bracht het Ajax-publiek een hommage aan Heitinga. 'Ik werd echt overdonderd door de acties op de tribunes', zei de Ajacied na afloop. Voor aanvang van Ajax - De Graafschap bracht het Ajax-publiek een hommage aan Heitinga. 'Ik werd echt overdonderd door de acties op de tribunes', zei de Ajacied na afloop.