Menu
Fotoverslag Open Dag 2008

Fotoverslag Open Dag 2008

De Open Dag 2008 zit er weer op. In en om de Amsterdam ArenA en de Toekomst genoten meer dan vijftigduizend supporters van diverse activiteiten. Bekijk het fotoverslag van deze prachtige dag.

Joop Leeuwendaal zong tijdens de spelerspresentatie op P2 het clublied. Daarmee zorgde de teammanager van Ajax F1 dat de polonaise begon. Joop Leeuwendaal zong tijdens de spelerspresentatie op P2 het clublied. Daarmee zorgde de teammanager van Ajax F1 dat de polonaise begon.
De Open Dag begon om 10.00 uur met een demonstratietraining in het stadion. Miralem Sulejmani is onder de indruk van de ambiance in de thuishaven van Ajax. De Open Dag begon om 10.00 uur met een demonstratietraining in het stadion. Miralem Sulejmani is onder de indruk van de ambiance in de thuishaven van Ajax.
Marco van Basten leidde de demonstratietraining. De nieuwe Ajax-trainer nam na de warming-up de microfoon ter hande en voorzag de oefeningen van commentaar. Marco van Basten leidde de demonstratietraining. De nieuwe Ajax-trainer nam na de warming-up de microfoon ter hande en voorzag de oefeningen van commentaar.
Op de Toekomst kon iedereen op de foto met de Europa Cup 1/Champions Leaguebeker. Een buitenkansje waar de supporters gretig gebruik van maakten. Op de Toekomst kon iedereen op de foto met de Europa Cup 1/Champions Leaguebeker. Een buitenkansje waar de supporters gretig gebruik van maakten.
Op het grote beeldscherm naast het podium verschenen de Ajacieden die niet op de Open Dag aanwezig konden zijn. Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson en Kenneth Vermeer nemen in China deel aan het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen. Ook voor het afwezige kwartet werd geklapt.
De applausmeter sloeg het verst uit toen Klaas Jan Huntelaar het podium betrad. De immens populaire aanvaller draagt dit seizoen de aanvoerdersband. Ook de topscorer werd kort geïnterviewd door presentator Wim Bohnenn. De spreekstalmeester sprak de hoop uit dat Huntelaar ook komend seizoen weer topscorer zal worden van de Eredivisie.
Tijdens de presentatie kreeg natuurlijk ook trainer Marco van Basten een ovationeel applaus. Net als zijn spelers en collega’s uit de technische staf verscheen ook de oefenmeester op het metersgrote scherm naast het podium.
Op parkeerterrein P2 werd ook Miralem Sulejmani aan de Ajacieden voorgesteld. De Serviërs was zichtbaar onder de indruk van de vele duizenden fans. ‘Micky’, zoals zijn bijnaam inmiddels luidt, zet met zijn collega-Ajacieden alles op alles om het kampioenschap te behalen.
Ajax is komend seizoen op de voet te volgen op Eredivisie Live, het nieuwe voetbalkanaal van de clubs uit Eredivisie. Met Eredivisie Live hoef je geen seconde te missen van het nieuwe voetbaljaar. Op parkeerterrein P2 konden Ajacieden alvast een abonnement afsluiten op het nieuwe voetbalkanaal
Supporters maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om met Lucky op de foto te gaan. Supporters maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om met Lucky op de foto te gaan.
Na de presentatie werden op P2 handtekeningen uitgedeeld. Ook de krabbel van Bruno Silva was populair. Na de presentatie werden op P2 handtekeningen uitgedeeld. Ook de krabbel van Bruno Silva was populair.
Ook Miralem Sulejmani deelde naar hartelust handtekeningen uit. Ook Miralem Sulejmani deelde naar hartelust handtekeningen uit.
De doelman van het sponsorteam incasseerde liefst elf treffers in de wedstrijd tegen Lucky Ajax. De goalie kon er, desondanks, toch nog wel om lachen. De doelman van het sponsorteam incasseerde liefst elf treffers in de wedstrijd tegen Lucky Ajax. De goalie kon er, desondanks, toch nog wel om lachen.
Trainer Marco van Basten nam ook 'gewoon' plaats in de rij handtekeningen uitdelende spelers en trainers. De oefenmeester zette vele honderden krabbels. Trainer Marco van Basten nam ook 'gewoon' plaats in de rij handtekeningen uitdelende spelers en trainers. De oefenmeester zette vele honderden krabbels.
De kleintjes vermaakten zich opperbest tijdens de Open Dag. In het Kids Dorp waren er verschillende spelletjes te doen. De kleintjes vermaakten zich opperbest tijdens de Open Dag. In het Kids Dorp waren er verschillende spelletjes te doen.
Topdrukte op P2 bij de presentatie van de spelers. De Open Dag van Ajax trok meer dan vijftigduizend toeschouwers! Topdrukte op P2 bij de presentatie van de spelers. De Open Dag van Ajax trok meer dan vijftigduizend toeschouwers!