Menu

Fotoverslag reis naar Haifa

Voor het eerst in de roemrijke Europa Cup-historie van Ajax was het zover: Ajax zou het na de uitschakeling van Dukla Banska Bystrica gaan opnemen tegen een Israëlische club. Nog nooit eerder rolde een ploeg uit deze vreemde bijt uit de kokers, nooit eerder ondernam Ajax voor een officiële wedstrijd de reis naar het beloofde land. Veel tijd om als toerist de omgeving te bekijken was er niet, maar de hele groep heeft de reis naar Israel ervaren als een hele belevenis. Onze perschef maakte onderweg enkele kiekjes.

Warmte

Warmte van de Israëlische zon, warmte van de Israëlische mensen. Vanaf het begin van de trip ging alles van een leien dakje. Warmte was de rode draad die liep door het driedaags verblijf. In Israël werd met ontzag gesproken over de ontmoeting tussen Hapoel Haifa en Ajax, de grote broeder uit Nederland.

Mini Shota's

Na het eerste avondmaal in het beloofde land was het goed rusten in Hotel Dan Caesarea in de gelijknamige kustplaats. De opvallendste gasten in het rustige hotel was een Georgische familie, bestaande uit vader moeder, en twee dreutels gehuld in een Ajax-shirt met op de rug Shota.

Europees debuut

Ook in het middelpunt van de belangstelling stond de jonge Christian Chivu. De Roemeense linksback zou de volgende dag in de basis starten. Daar hoort natuurlijk belangstelling van de media bij. Studio Sport kreeg de primeur van het eerste tv-interview.

Kennismaking

Ook bij de avondtraining in het knusse Kiryat Eliezer Stadion, waar tot onze verrassing de tribune aan de noordzijde ontbrak, bleek het enthousiasme van de fans. Toen daar de nieuwe grasmat werd betreden (dat zijn we wel gewend), werden de Ajacieden warm onthaald door de mensen van Hapoel.

Overwinning

Na een wervelende wedstrijd, met een sterk georganiseerd Ajax en een teleurstellend Hapoel, kon Ajax met opgeheven hoofd het land weer verlaten. Overwinning was ook de rentree van Jesper Gronkjaer (links), die na een lange blessureperiode weer in de basis begon.

Tevreden

Een tevreden trainer kijkt terug op een goede wedstrijd. Voor het eerst dit seizoen zag hij zijn ploeg spelen zoals hij dat graag ziet: met vloeiende aanvallen en veel one-touch voetbal. Bovendien is de ruime zege een goed uitgangspunt voor de return op 4 november in Amsterdam.