Menu
Fotoverslag: Souvenir Dick van Dijk

Fotoverslag: Souvenir Dick van Dijk

Oud-Ajacied Dick van Dijk overleed op 8 juli 1997. In de opmaat naar de tiende herdenking van de sterfdag van Van Dijk werd vandaag een jeu de boules-toernooi, de 'Souvenir Dick van Dijk', gehouden in Saint-Paul de Vence.

Van Dijk, die in 1971 het eerste doelpunt maakte in de Europa Cupfinale tussen Ajax tegen Panathinaikos, was een fervent jeu de bouler. Met de 'Souvenir Dick van Dijk' wordt de herinnering aan de te vroeg overleden aanvaller levendig gehouden. De deelnemers zamelden ook geld in voor een nieuwe graftombe. De tombe van Van Dijk is ook te vinden in het Zuid-Franse St.-Paul de Vence. Vrienden uit Nederland hadden een Ajax-shirt meegebracht.
Het affiche waarmee de 'Souvenir Dick van Dijk' werd aangekondigd. De illustere oud-speler prijkt in tweevoud op het aankondigingsaffiche. Het affiche waarmee de 'Souvenir Dick van Dijk' werd aangekondigd. De illustere oud-speler prijkt in tweevoud op het aankondigingsaffiche.
Het plein waarop het toernooi werd gespeeld. Van Dijk was hier na zijn actieve loopbaan - die begon bij SVV - vaak te vinden. In de meeste gevallen om een spel jeu de boules te spelen.. Het plein waarop het toernooi werd gespeeld. Van Dijk was hier na zijn actieve loopbaan - die begon bij SVV - vaak te vinden. In de meeste gevallen om een spel jeu de boules te spelen..
Dick van Dijk junior met zijn zoontje en initiatiefnemer Peter Boekhof bij het graf van de oud-speler. Dick van Dijk junior met zijn zoontje en initiatiefnemer Peter Boekhof bij het graf van de oud-speler.
Twee shirts herinneren in St.-Paul de Vence aan Van Dijk. Links prijkt een tricot van OGC Nice, de club waar Van Dijk na zijn periode als Ajacied speelde. Rechts het shirt waarin de Ajacieden zich begin jaren zeventig hulden. Twee shirts herinneren in St.-Paul de Vence aan Van Dijk. Links prijkt een tricot van OGC Nice, de club waar Van Dijk na zijn periode als Ajacied speelde. Rechts het shirt waarin de Ajacieden zich begin jaren zeventig hulden.