Menu
Fotoverslag training

Fotoverslag training

De door interlandverplichtingen uitgedunde Ajax-selectie werkte een natte, maar intensieve training af naast de Amsterdam ArenA. Bekijk hier de impressie in foto's van de maandagtraining.

Klaas Jan Huntelaar schermt de bal af voor tegenstander Alfons Groenendijk. De Ajax-spits toonde zijn scherpte in de kleine partij. Groenendijk, in het dagelijks leven assistent-trainer, vocht voor wat hij waard was, maar de spits was hem een paar keer te snel af.
Frank van Deursen trainde apart van de groep met Laurent Delorge en Hedwiges Maduro. De fysiotherapeut schotelde de twee licht geblesseerde Ajacieden rek-, strek- en loopoefeningen voor. Uiteindelijk kwam ook de bal er aan te pas tijdens de revalidatiesessie. Maduro maakte van de gelegenheid gebruik om Delorge te ‘poorten’. Maar Van Deursen onderschept de bal.
George Ogararu zet de achtervolging in op Nicolae Mitea. Net als Huntelaar en Groenendijk liepen ook de twee Roemenen elkaar meermaals tegen het lijf tijdens de partij. De onderlinge duels bleven in balans. Ogararu toonde de ene keer zijn verdedigende klasse. De andere keer was Mitea hem te snel af.
Na overleg met zijn collega-trainers maakt Henk ten Cate zich klaar voor de volgende oefening. De spelers lopen een extra ronde uit om het veld.
Als iedereen weer zijn plaats heeft ingenomen, legt Ten Cate uit wat hij van zijn spelers verwacht. In woord en gebaar wordt de oefening duidelijk gemaakt. Uiteindelijk zou Ten Cate de bal inspelen, waarna werd afgerond op het doel.
Na ruim anderhalf uur trainen zoeken de Ajacieden de catacomben van de Amsterdam ArenA weer op. Albert Luque was in deze ochtendsessie de maker van de mooiste doelpunten. De in vorm verkerende Spanjaard schoot uit alle hoeken en standen raak. Bij het begin van de middag wachtte de spelers allereerst een verkwikkende douche, vervolgens droge trainingskleding en een lunch. In de middaguren wordt de trainingsstof binnen de stadionmuren voortgezet.