Menu
Foundation verwelkomt Ogararu en kids

Foundation verwelkomt Ogararu en kids

Oud-Ajacied George Ogararu heeft afgelopen weekeinde een bezoek gebracht aan Nederland. Met achttien kansarme Roemeense kinderen nam hij deel aan een voetbaltoernooi van de Mihai Nesu Foundation. Uiteraard bracht de Ajacied ook bezoek aan de Amsterdam ArenA.

De meeste kinderen hadden in hun vaderland al kennisgemaakt met Ajax. Toen de club in februari in Boekarest in de UEFA Europa League tegen Steaua speelde, kwamen de jongens en meisjes naar het Nacional-stadion toe om alle Ajacieden een hand te geven en met ze op de foto te gaan.

Dus nu kregen ze vanuit de Ajax Foundation en de Amsterdam ArenA de kans om de thuishaven van Ajax met eigen ogen te bekijken. Rondgeleid door gids Stefan ontdekten ze elk gangetje in de ArenA. Tevens brachten ze een bezoek aan de Ajax Experience in de binnenstad van Amsterdam. Alle kinderen kregen bovendien een Ajax-shirt cadeau en de kampioensposter. Zo zullen hun Nederlandse helden hun Roemeense kinderkamertjes sieren.

Andreea Ogararu, vice-president van de Asociatia George Ogararu, was vol lof over het bezoek aan Nederland in het algemeen en Ajax in het bijzonder: ,,Het was een buitengewone ervaring voor deze kinderen om in contact te komen met de geschiedenis van Ajax. Het bezoek gaf ze voldoende moed voor hun optreden in de Mihai Nesu Cup waar ze vierde werden. Wij wonnen van teams als Volendam, Willem II en Sparta. Het was een geweldige ervaring. Voor deze kinderen zal het bezoek onvergetelijk zijn."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Ajax Foundation

De Roemeense kinderen komen in contact met de wereld van Ajax. De Roemeense kinderen komen in contact met de wereld van Ajax.
Oud-Ajacied George Ogararu overhandigt de kids een rijkgevuld tasje. Oud-Ajacied George Ogararu overhandigt de kids een rijkgevuld tasje.