Menu
Fraai afscheid Eriksen

Fraai afscheid Eriksen

De Ajax-fans hebben zondagmiddag officieel afscheid genomen van Christian Eriksen. De voormalige publiekslieveling verhuisde deze zomer naar Tottenham Hotspur en mocht van de club dit weekeinde naar Amsterdam om zijn fans uit te zwaaien.

In vijf jaar tijd ontwikkelde Eriksen zich van groot jeugdig talent tot zeer waardevolle en gewaardeerde basiskracht. Hij was op 16-jarige leeftijd van Odense BK naar Amsterdam gekomen en debuteerde op 17 januari 2010 in het eerste elftal (NAC Breda - Ajax, 1-1). Hij speelde in totaal 162 officiële wedstrijden voor Ajax waarin hij 33 doelpunten maakte.

Met Ajax won Eriksen eenmaal de KNVB Beker (2010), driemaal de landstitel (2011, 2012 en 2013) en eenmaal de Johan Cruijff Schaal (2013).

De Boer,,Laat ons nog lang van je genieten!" De Boer,,Laat ons nog lang van je genieten!"

Over een prachtige rode loper waarop alle voormalige selectiespelers van Ajax staan vermeld, betrad Christian Eriksen na afloop van de 3-0-gewonnen competitiewedstrijd tegen Heerenveen, het veld van de ArenA. Trainer Frank de Boer volgde hem op de voet en nam de microfoon ter hand: ,,Nu is er een mooi moment gekomen om afscheid van je te nemen. Dat heb je dik en dik
verdiend voor de mooie jaren die je hier hebt gespeeld. In 2008 kwam je hier als kleinere jongen naar Ajax toe. Toen dachten wij al, dit is er een. Dit is een goeie. Maar met die kwaliteiten en inzicht kom je er niet alleen. Daar moet je elke dag voor werken. Dat heb jij gedaan en dat kenmerkt jou. Nu speel je in de Premier League en als je scoort of een assist geeft, dan juichen wij stiekem mee. Dan zijn wij super trots. Ik wens je heel veel succes en laat ons nog lang genieten van je."

Christian Eriksen liet de mooie woorden op zijn inwerken en pakte vervolgens zelf de microfoon om zelf het woord tot de supporters te richten: ,,Jullie allemaal bedankt voor de fantastische jaren. Ik heb hier veel goede vrienden gemaakt. En door jullie steun zijn we drie keer kampioen geworden!" Uiteraard volgde een oorverdovend applaus na die woorden, waarna Eriksen het slotwoord uitsprak: ,,Ik wil jullie bedanken dat ik hier mocht spelen en ik wens jullie heel veel succes."

De club zoekt momenteel naar een geschikt moment om ook Toby Alderweireld en Eyong Enoh te bedanken voor alle bewezen diensten als Ajacied. Dat wordt soms bemoeilijkt door de nieuwe clubverplichtingen van de speler. Ajax zal er alles aan doen om ook voor hen een afscheid te laten plaatsvinden.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Eriksen kreeg ook namens de supportersverenigingen cadeaus aangeboden. Eriksen kreeg ook namens de supportersverenigingen cadeaus aangeboden.
Mooi vuurwerk omlijstte het fraaie afscheid van de Deense topper. Mooi vuurwerk omlijstte het fraaie afscheid van de Deense topper.
Bedankt voor de mooie jaren Christian Eriksen! Bedankt voor de mooie jaren Christian Eriksen!