Menu
Fraaie cheque voor Ajax-jeugd

Fraaie cheque voor Ajax-jeugd

De jeugdopleiding van Ajax heeft maandag tijdens het Goed Geld Gala een cheque van 321.203 euro van de VriendenLoterij ontvangen. Dit fraaie geldbedrag kreeg Ajax als een van de beneficianten van de loterij. De Ajax-jeugdopleiding behoort tot de goede doelen binnen gezond en welzijn waarvoor de VriendenLoterij dit jaar in totaal 45 miljoen euro beschikbaar stelt.

Bij de VriendenLoterij, tevens sponsor van Ajax, kunnen deelnemers zelf vooraf aangeven naar welk goed doel de opbrengst gaat. Naast de jeugdopleiding van Ajax behoren onder meer ook de Cruyff Foundation, het Gehandicaptensportfonds en het Jeugdsportfonds tot de geselecteerde goede doelen.

Over het jaar 2010 ging ruim 47 procent (ruim 21 miljoen euro) van de totale opbrengst naar een door de lotenkoper zelf bepaald goed doel of club. In 2005 was dit percentage nog 18 procent (6,6 miljoen euro). Boudewijn Poelmann, directievoorzitter van de VriendenLoterij: ,,Mensen zien dat goede doelen als gevolg van bezuinigingen meer en meer afhankelijk zijn van andere vormen van financiële steun. Ze willen graag steunen, maar dan weloverwogen. Ze willen weten waar hun geld terechtkomt.”

Dit jaar verdeelt de VriendenLoterij een totaalbedrag van ruim 45 miljoen euro onder de Nederlandse goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Van dat geldbedrag gaat ruim 321.203 euro naar de jeugdopleiding van Ajax, zo werd tijdens het Goed Geld Gala duidelijk. Simone Freling van de Ajax Foundation nam de cheque in ontvangt. Naast het geld voor alle goede doelen ontvangen ook ruim 3.600 clubs en verenigingen een bijdrage uit de opbrengst van de lotenverkoop uit het voorgaande jaar.

Tekst: Ajax.nl
Foto: VriendenLoterij