Menu
Fraaie lancering 'Ik ben Ajacied'

Fraaie lancering 'Ik ben Ajacied'

Voorafgaand aan de topper tussen Ajax en PSV ging de campagne 'Ik ben Ajacied' van start. De uitstekende sfeer die de actie opriep, leidde tot een wervelende eerste helft. Ondanks het succes van de actie en de steun van de fans verloor Ajax met 0-1.

Het stadion zag er imponerend uit toen de spelers iets voor half een het veld betraden. De 22 helden liepen onder een haag van ballonnen door en op de tribunes zag het rood en wit. Aan de lange kant was de tekst 'Ik ben Ajacied' door een fraaie papieren choreografie te zien.

Al voordat de spelers het veld van de ArenA op kwamen, waren de supporters getuige geweest van korte filmpjes op de schermen waarin bekende Ajacieden vertellen wat het voor hun betekent Ajacied te zijn. Toen de fans hun plaatsen hadden ingenomen, vonden ze daar een rode of witte poster op de stoel. De ene kant was effen, de andere kant was beschreven met wat het betekent om Ajacied te zijn.

De tekst luidde als volgt: Ajacied zijn is veel meer dan juichen als Ajax scoort. Het gaat veel dieper. Het is een manier van in het leven staan. Een manier van naar de dingen kijken en een manier van met de dingen omgaan. Een Ajacied houdt van het leven. Maar wel van een leven met allure, van een leven waarin actie is. En die actie mag ook best spectaculair zijn. Een Ajacied houdt van mooi. Van mooie dingen. Dingen moeten een bijzondere uitstraling hebben, je moet er met plezier naar kunnen kijken. Winnen alleen is voor een Ajacied dan ook niet genoeg, het gaat om de manier waarop. En dat is met dominant, gedurfd en aanvallend voetbal. Met mooi voetbal dus. Een Ajacied is zelfverzekerd, een beetje brutaal zelfs. Hij weet waar hij voor staat en is daar trots op. Hij probeert anderen ook vaak te overtuigen van zijn gelijk. Soms tegen beter weten in, maar dat neem je hem nauwelijks kwalijk.

Want een Ajacied treedt iedereen altijd met respect tegemoet: niet alleen gelijkgestemden maar ook mensen die een andere mening hebben of een andere levensvisie, kortom die geen Ajacied zijn. Een Ajacied is dus betrokken bij de samenleving en hij is eerlijk en sportief. Zowel in het dagelijks leven, als op en rond het veld. Maar bovenal is een Ajacied ambitieus en een winnaar. Tegen verlies kan hij niet. Altijd probeert hij zijn doelen te verwezenlijken. Met lef en met creativiteit. En met een groot doorzettingsvermogen. Want het beste is voor een Ajacied vaak niet goed genoeg. Met Ajax heeft een Ajacied een bijna onverklaarbare liefde en verbondenheid. Streeft hij samen met de club en alle andere Ajacieden naar het hoogste. Een Ajacied denkt rood, denkt wit. Droomt rood, droomt wit. Juicht rood, juicht wit. Huilt rood, huilt wit. En hij blijft altijd achter zijn club staan. Ook als het even minder gaat. Want ook dat hoort bij een Ajacied.

De uitstekende sfeer leek over te slaan op de elf Ajacieden in het veld. Want zij speelden een puike eerste helft, waarin lef en creativiteit hoog in het vaandel stonden. Jammer genoeg leidde dat niet tot een doelpunt. PSV kon na dik een uur spelen wel scoren en won zo de wedstrijd. Dus ook de laatste regels van de tekst 'Ik ben Ajacied' kwamen tot zijn recht. Vanmiddag huilde een Ajacied rood, huilde een Ajacied wit.