Menu
Fraaie staaltjes op half bevroren veld

Fraaie staaltjes op half bevroren veld

Looplijnen, inspeelvarianten en aanvalspatronen. De eerste dinsdagtraining stond geheel in het teken van wedstrijdsimulatie. De Ajacieden lieten fraaie voetbalstaaltjes zien op de licht bevroren grasmat.

Inspelen, combineren, de bal voor het doel brengen, man uitspelen en scoren. De opdrachten klonken simpel. In de praktijk bleek de beoogde, perfecte uitvoering een tikkeltje lastiger. De Ajacieden opereerden ieder vanaf hun eigen, vertrouwde positie in het veld. De centrale verdedigers zetten de aanvallen op, de backs stoomden op en verzorgden de voorzetten, waarna de middenvelders en aanvallers duels uitvochten en afrondden. Naast Klaas Jan Huntelaar was ook Kenneth Perez succesvol in de persoonlijke duels.
Urby Emanuelson voltooit zijn loopactie met een voorzet. De rechts- en linksbacks moesten dinsdagmorgen vooral aanvallend denken. De verdedigende opdrachten en ideeën worden bewaard voor een andere training. Naast Emanuelson stoomde ook Jan Vertonghen regelmatig op over de linkerflank. Aan de overzijde van het veld wisselden de rechtsbacks Bruno Silva en George Ogararu elkaar af.
Gregory van der Wiel trainde apart van de groep met fysiotherapeut Frank van Deursen. De jonge verdediger kampt nog altijd met de naweeën van een knieblessure. De Ajacied moest zich dinsdag wat de balcontacten betrof tevreden stellen met een dribbel rondom het veld.
Doelman Erik Heijblok, maandagavond nog keepend bij Jong Ajax, en Kenneth Perez verliezen de bal bij een hoge voorzet geen moment uit het oog. De Deense middenvelder zou een tel later het kopduel verliezen van de 1.96 meter lange doelman uit de kop van Noord-Holland. Perez had meer succes met zijn prima geplaatste schoten op het doel.
Samuel Kuffour bewees zijn verdedigende waarde in de persoonlijke duels met zijn collega-Ajacieden. Na de groepstraining ging assistent-trainer Alfons Groenendijk kort aan de slag met de Ghanees. Het ‘voetbaltoetje’ bestond onder meer uit een serie kopballen.
Terwijl Kuffour en Groenendijk zich elders op het veld bezighielden met hun ‘voetbaltoetje’, besloot Luis Suarez de training als keeper. De gelegenheidsdoelman uit Uruguay wisselde knappe reddingen af met curieuze missers. Keeperstrainer Carlo l’Ami zag het allemaal goedkeurend aan. L’Ami weet het al veel langer: keepen is een vak apart.