Menu
Fraaie winst voor Jong Ajax

Fraaie winst voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft maandagavond met 3-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Jong NEC. Mitchell Donald scoorde twee keer op sportcomplex de Toekomst. Roly Bonevacia scoorde op zeer fraaie wijze de 3-0. A2-speler Yener Arica debuteerde in het elftal van Gery Vink en Yannis Anastasiou.

Jong NEC kwam binnen enkele minuten bijna tot scoren na een inschattingsfout van Johan Kappelhof. NEC-speler Caifano Latupeirissa lobte echter tegen de paal. Na het waarschuwingsschot van de Nijmegenaren, begon Jong Ajax druk te zetten op de tegenstander en zocht via onder meer Florian Jozefzoon openingen. De rappe buitenspeler sprintte in de twintigste minuut naar voren en schoot voorlangs. Evander Sno kwam net niet bij de bal, waarna Rodney Sneijder bij de tweede paal hoog over schoot.

Aanvoerder Kappelhof zorgde kort daarna voor een zeer fraaie en lange pass op Sneijder. Met een man in zijn kielzog sprintte hij op volle snelheid richting het NEC-doel en schoot; Van Duin redde net.

Ook NEC liet in de beginfase enkele keren zijn tanden zien. Vanuit een hoekschop kopte Rick ten Voorde net naast het doel van Marco Bizot. De tweede hoekschop die daarop volgde van Thomas Chatelle trad Sno goed op door hard weg te koppen.

Uiteindelijk was het Mitchell Donald die in de 35e minuut de score opende namens Jong Ajax. De middenvelder schoot raak in de linkerhoek; 1-0. Toch was trainer Gery Vink na afloop niet tevreden over de eerste helft van het duel. ,,We creëerden te weinig kansen en we waren slordig in de eindfase. De 1-0 viel uit het niets’’, analyseerde hij.

Mitchell Donald opende de score in de 34e minuut. Mitchell Donald opende de score in de 34e minuut.

Halverwege de eerste helft liep Yener Arica warm. De talentvolle en zeer begaafde buitenspeler uit de A2 maakte zijn debuut in Jong Ajax. In het begin van de tweede helft verving Arica Terell Ondaan op de rechtsbuitenpositie. Arica speelde een prima duel en kreeg zelfs een fraaie kopkans aan het einde van de wedstrijd. ,,Yener is een zeer verdienstelijke, hoogbegaafde, technisch linksbenig speler. Dit jaar heeft hij een enorme mentale ontwikkeling gekend. Als je hem ziet spelen, zie je toch een zeer goede voetballer voor je.''

Ook in het tweede bedrijf bleef Ajax druk zetten op de leeftijdsgenoten van NEC. 'Nummer 9’ Sno maakte enkele goede acties. Hij slalomde door de verdediging waarna hij fraai op doel schoot. Bij zijn tweede slalom en prachtig gedribbel klonk er gejuich en geklap van het aanwezige publiek. Zijn acties waren een streling voor het oog. ,,Evander maakte een zeer goede indruk op de trainingen. Tegen NEC heeft hij het ook zeer verdienstelijk gedaan’’, sprak Vink lovende woorden.

Vlak voor tijd scoorde het team van Gery Vink en Yannis Anastasiou binnen vijf minuten twee keer. Donald, die zijn tweede treffer van de avond maakte, schoot vanuit een hoekschop in het NEC-doel. In de 73e minuut scoorde Roly Bonevacia de 3-0. Zijn doelpunt was er een van formaat. Via onderkant lat schoot de speler in de kruising.

Vink: ,,In de tweede helft legden we veel druk op de bal. We creëerden goede kansen en maakten ook mooie goals. We hadden eigenlijk vijf á zes goals kunnen maken. Maar al met al is deze wedstrijd in the pocket.’’


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst/Ajax.nl

Gery Vink was zeer tevreden over Evander Sno. Gery Vink was zeer tevreden over Evander Sno.
Ook Florian Jozefzoon speelde een fraaie wedstrijd waarin hij enkele goede passes verrichtte. Ook Florian Jozefzoon speelde een fraaie wedstrijd waarin hij enkele goede passes verrichtte.
Vreugde bij de Jong Ajacieden wanneer Donald voor de tweede maal het doel vindt. Vreugde bij de Jong Ajacieden wanneer Donald voor de tweede maal het doel vindt.
Roly Bonevacia maakte de derde treffer op formidabele wijze. Roly Bonevacia maakte de derde treffer op formidabele wijze.