Menu
Fraaie zege A1 op AZ

Fraaie zege A1 op AZ

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag de leeftijdsgenoten van AZ met 4-0 verslagen. In Alkmaar waren Toby Alderweireld, Jordy Brouwer, Moestafa El Kabir en Siem de Jong doeltreffend.

Al met al een eenvoudige overwinning voor de pupillen van trainer Sonny Silooy en dat is op sportpark ’t Lood in Alkmaar wel eens anders geweest. De Amsterdammers kwamen aanvankelijk nog goed weg toen doelman Koen Verhoeff tot twee maal toe een bal recht in zijn handen geschoten kreeg van de AZ-aanvallers. Maar daarna drong Ajax meer aan. Ricardo Sousa Campos had de eerste gelegenheid om de score te openen en na hem kregen Mitchell Donald, Jordy Brouwer en Moestafa El Kabir redelijke mogelijkheden. Na een dik half uur deed het meest curieuze moment van de eerste helft zich voor. Jordy Brouwer schoot vanaf de achterlijn richting doel, de bal kwam via de verste paal terug in het veld en Moestafa El Kabir schoot opnieuw in. De AZ-doelman werkte de bal achter en uit de corner kopte Mitchell Donald naast.

In de tweede helft liet Ajax direct zien nog steeds jacht te maken op de openingsgoal. Mitchell Donald schoot over en invaller Siem de Jong kreeg snel een kans. Maar het duurde tot de 54ste minuut voordat de Amsterdammers op voorsprong kwamen. Een kopbal van Toby Alderweireld werd tot corner gewerkt en uit de hoekschop kegelde AZ Jordy Brouwer onderuit. Toby Alderweireld benutte de toegekende strafschop, 0-1.

Drie minuten later was de marge verdubbeld. Mitchell Donald zette goed voor en Jordy Brouwer schoot in het door de keeper reeds verlaten doel raak, 0-2. Moestafa El Kabir presteerde het om vanaf de achterlijn op doel te schieten. Hij zag zijn inzet van richting worden veranderd door het been van een Alkmaarse verdediger en pardoes tot doelpunt gepromoveerd worden, 0-3. El Kabir zelf kreeg nog een goede kans, maar zijn stift eindigde via de keeper naast.

Tien minuten voor tijd drong AZ pas weer aan. In de 81ste minuut redde Koen Verhoeff, maar in de 86ste minuut leek AZ alsnog aan een doelpunt te komen toen Vito Wormgoor een overtreding beging en de Alkmaarse voetballers een strafschop kregen. Koen Verhoeff anticipeerde echter uitstekend en stopte de penalty. Daardoor had Ajax het laatste woord, want in de 89ste minuut legde Jan-Arie van der Heijden de bal terug op Siem de Jong die van afstand de eindstand op 0-4 bepaalde.

Dinsdagavond speelt Ajax A1 om 18.00 uur in Hengelo tegen FC Twente/Heracles.

Opstelling Ajax A1: Koen Verhoeff; Marco Neuvel, Vito Wormgoor, Toby Alderweireld, Nathaniel Will (80.Johan Kappelhof); Mitchell Donald, Jordy Brouwer, Jan-Arie van der Heijden; Marvin Hasselbaink (55. Siem de Jong), Moestafa El Kabir (72. Leandro Resida), Ricardo Sousa Campos (79. Marvin Zeegelaar)
Niet ingezet: