Menu
Fraaie zege Ajax A1 op ADO Den Haag

Fraaie zege Ajax A1 op ADO Den Haag

Ajax A1 deed zaterdagmiddag goede zaken tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Op sportcomplex de Toekomst won het hoogste jeugdelftal uit de Ajax Jeugdopleiding met 3-0 dankzij doelpunten van Davy Klaassen, Terell Ondaan en Jody Lukoki.

Het elftal van trainers Frank de Boer en Bob de Klerk begon sterk aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag. ,,De eerste twintig minuten waren we heel goed. We startten sterk en hadden hele goede kansen’’, sprak De Boer na afloop. Via Terell Ondaan had het hoogste jeugdelftal uit de Ajax Jeugdopleiding de score kunnen openen. De speler schoot vanuit een vrije trap net naast. Ook Jody Lukoki (voorlangs) en Ruben Ligeon (een op een met keeper) hadden fraaie kansen. Uiteindelijk was het Davy Klaassen die na twintig minuten spelen Ajax – verdiend – op voorsprong bracht. Op aangeven van Lukoki scoorde de talentvolle speler in de lage hoek.

In de tweede helft kwam ADO even terug in het spel. ,,Zij hadden kansen om te scoren’’, beaamt De Boer. ,,Wij hadden in het begin van de tweede helft een mindere periode. Later begonnen we beter te spelen.’’ In de zeventigste minuut zette Ondaan de A1 op een 2-0 voorsprong. Weer kwam de voorzet van Lukoki. Via de tweede paal schoot hij raak. Enkele seconden voor het eindsignaal maakte Lukoki zelf ook nog een treffer. Ligeon zette fraai voor en Lukoki schoot snoeihard in de kruising: 3-0.

De Boer is tevreden met de overwinning op ADO Den Haag. ,,Even was het minder in de tweede helft, maar de strijd was altijd aanwezig. Het team verdient daarom een mooi compliment.’’ Dankzij de zege op ADO Den Haag blijft Ajax A1 koploper in de Eredivisie voor A-junioren, met 15 punten uit zes duels. Feyenoord volgt met 13 punten uit vier wedstrijden.

Op zaterdag 16 oktober neemt de A1 het op tegen De Graafschap. De wedstrijd is om 14.30 uur op de Toekomst.


Opstelling Ajax A1: Stan Berrevoets, Ruben Ligeon, Iljas Rodjan (85. Xandro Schenk), Stefano Denswil, Dico Koppers, Joeri de Kamps, Ouasim Bouy (67. Youssef Fennich), Davy Klaassen, Jody Lukoki, Lesley de Sa (61. Tom Boere), Terell Ondaan.


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Louis van de Vuurst: Ajax.nl

Het elftal van De Boer en De Klerk begon sterk aan de wedstrijd. Het elftal van De Boer en De Klerk begon sterk aan de wedstrijd.
Davy Klaassen haalt uit. Davy Klaassen haalt uit.
Na twintig minuten kwam de A1 op voorsprong door een treffer van Klaassen. Na twintig minuten kwam de A1 op voorsprong door een treffer van Klaassen.
Davy Klaassen viert zijn treffer. Davy Klaassen viert zijn treffer.
Pas in de tweede helft kwam ADO terug in het spel. Gescoord werd er echter niet. Pas in de tweede helft kwam ADO terug in het spel. Gescoord werd er echter niet.
Danzij de zege op ADO blijft Ajax A1 koploper in de competitie. Danzij de zege op ADO blijft Ajax A1 koploper in de competitie.
Volgende week speelt Ajax tegen De Graafschap. Volgende week speelt Ajax tegen De Graafschap.